5 szuper ajándéktipp karácsonyra!

Rohamosan közelednek az ünnepek, és sokan hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatokra hagyni az ajándékvásárlást. Íme néhány szuper ötlet, ami garantáltan mosolyt csal szeretteid arcára!

Bizony nem egyszerű évről évre kitalálni, minek is örülnének családtagjaink, barátaink. Éppen ezért ahogy közeledik a karácsony, hajlamosabbak vagyunk egyre többet stresszelni és bosszankodni ezzel kapcsolatban, mikor ez az időszak épp, hogy az ellenkező érzésekről kellene, hogy szóljon. Ha a meglepetésben hiszel, és nem szeretnéd megkérdezni, mire vágynak az ajándékozottak, adunk pár ötletet. Bár minden ember más, mégis vannak olyan ajándéktippek, amik igazi jolly jokerként funkcionálnak. Ebből válogattunk össze nektek néhány szuper ötletet!

Régiségrajongók álma
A vendégvárás idején, mindig elővesszük legféltettebb kincseinket. Legyen szó a legszebb étkészletről, vagy értékes dísztárgyakról, ősrégi kristály poharakról, a különleges alkalmakkor terítékre kerülnek, és ez is fontosságukat és eszmei értéküket jelzi. Az ilyen helyzetekben általában a büszke tulajdonos féltett kincse regéjét is megosztja a nagyközönséggel. Tehát a régiség szuper ajándék épp amiatt is, mert nem csak egy darab tárgyat ajándékozunk, hanem történelmet és egyedi történetet is, hiszen általában ezeknek a daraboknak sztorijuk van.  Egy faragott remekmű, vagy egy kávéskészlet, csak néhány ötlet a hatalmas választékból, amit persze tökéletesen személyre szabhatunk.

A „csúnyapulcsi” alapdarab
Barátoknak, barátnőknek tökéletes és egyben vicces választás egy karácsonyi  „csúnyapulcsi”, egy idétlen pihepuha karácsonyi zoknival kiegészítve. Egyrészt hazánkban is egyre gyakrabban rendeznek meg csúnyapulcsis eseményéket, amiből ezután barátaid sem húzhatják ki magukat, másrészt ezek a darabok, divatjukat élik, így viseletük már sokkal inkább menőnek, mintsem cikinek számít. A meleg karácsonyi zoknik szintén nagyon népszerűek az elmúlt pár évben, ráadásul a hideg téli napokon mindenki szívesen csoszog otthon a vastag, kötött zoknikban, de nem biztos, hogy magunknak is megvesszük. Ezért jó ötlet meglepni vele másokat!

Adj pozitív energiát
Ha igazán személyre szóló és egyedi ajándékot szeretnél adni, adj egy üveg pozitív energiát! Semmi másra nincs szükséged, mint egy befőttesüvegre és pár ív újrahasznosított papírlapra továbbá egy nyomtatóra vagy egy tollra. A papírlapokat vágd egyforma nagyságú téglalapokra és mindegyikre írj egy kedves gondolatot vagy egy idézetet. De írhatsz bele egy-egy humorosabb megjegyzést is, ami tudod, hogy mosolyt csal majd az arcára. Ebből készíts 365 darabot, hogy az év minden napjára jusson egy kis pozitív energia.
Egy másik remek ötlet, ha kiválasztasz egy közös képet, aminek úgy helyezed el a hátulján az idézeteket, hogy egyenlő darabkákra tudd felvagdosni. Mellékelj hozzá egy parafatáblát vagy egy kartonlapot amire gyűjtheti a kiválasztott elemeket. Szerettednek, barátodnak, ha rossz napja van, csak kihúz egy kis képkockát, elolvassa az üzeneted és feltűzi a táblára. Amint elfogy, az összes idézet kialakul a teljes kép, amit utána akár össze is ragaszthat a mellékelt táblára.

Lakásdekorból sosem elég
Hobbi-lakberendezőknek, illetve akik különös gondot fordítanak arra, hogy lakásuk hangulatos legyen, kiváló ajándék egy olyan tárgy, ami önmagában is mutatós, ráadásul hasznos is. Nagyon fontos, hogy olyat válassz, ami illeszkedik választottad lakásához. Fontos, hogy a színek harmonizáljanak a berendezés színeivel, és a tárgy anyaga is passzoljon a lakásban található bútorokhoz. Szuper tipp például egy modern design jegyeit viselő éjjeli lámpa, vagy váza.

Minőségi idő
Számos kutatás igazolja, hogy az élmények sokkal boldogabbá teszik az embert, mint a tárgyak. Ennek pedig az a legfőbb oka, hogy egy ilyen folyamat több fázisból áll, ugyanis ilyenkor nemcsak magának a programnak örülünk, hanem a tervezgetés, készülődés is feltölt, de az élmény felidézése, az erről gyártott sztorik is jó hatással vannak ránk. Éppen ezért, ha valami igazán különlegeset szeretnél adni, adj egy közösen megélt programot, élményt szeretteidnek. Izgalmas ajándék például egy szabadulószobás utalvány, egy gasztro workshop, esetleg egy hosszú hétvégés külföldi kiruccanás.

A mai világban állandóan rohanásba vagyunk, és éppen ezért kevesebb együtt töltött minőségi idő jut szeretteinkre. Egy ilyen ajándék nemcsak a kapcsolatot erősíti, de örökre szóló élményt is okoz.

Comments are closed.

Navigate