Hitelkártyák, melyekkel nyerhetsz a vásárlásaidon

Olcsóbban vásárolni szinte bármit? Manapság az infláció hatására megugrott árakból következően mindenki ezt keresi. A hitelkártyák segíthetnek neked ebben, hiszen többségükkel akár komoly pénzeket is összespórolhatsz minden hónapban. Most megmutatjuk azokat a plasztikokat, melyekkel valóban komoly kedvezményeket is megkaparinthatsz.

#szponzorálttartalom

A hitelkártyára sokan úgy tekintenek, mint valamiféle kerülendő konstrukcióra, pedig vannak jó oldalai is.

Az egyik ilyen előnyös tulajdonsága a – vásárlások esetén – kamatmentes költés, mely általában 15 és 45 nap közé esik attól függően, hogy a számlazárás előtt hány nappal vásároltál.

Ez azonban csak akkor kamatmentes, ha a hitelkártyával vásároltál és azt maradéktalanul vissza is fizetted a számlakivonaton feltüntetett visszafizetési határidőig. A készpénzfelvétel vagy az átutalás a hitelkártya terhére már magas kamatot von maga után, ezért erre a hitelkártyát nem érdemes használni, csupán vásárlásra.

A hitelkártya egy másik jó tulajdonsága, hogy jelentős vásárlási kedvezményeket biztosíthat. Az alábbiakban ezeket a hitelkártyákat mutatjuk be neked.

Nem akarjuk a lista elején lelőni a poént, de a legnagyobb mértékű általános hitelkártyás visszatérítést az Erste Bank Erste Max hitelkártyája biztosítja. Az általános alatt azt értjük, hogy nem kell meghatározott, tehát nevesített kereskedőknél vásárolnod a kedvezmény eléréséhez. A kedvezmények üzletprofilokra vannak bontva, melyek közül 3-at kiválasztva 4 százalékos kedvezményt kapsz a vásárlások után, bármely kereskedőnél. A többi üzletprofilú üzletben vásárolva pedig 1 százalékos kedvezmény jár. Egy évben legfeljebb 96 000 forintnyi visszatérítést is összegyűjthetsz. Ezekből az üzletkategóriákból választhatsz: benzinkút, divat, otthon, barkács+kert, elektronikai áruházak, utazás, szépségápolás+egészség, szórakozás. Az Erste Banknak létezik egy tavaly indult kedvezményprogramja, a Moneyback is, mely általában 5-10 százalékos kedvezményt nyújt. Ezek a kedvezmények már csak meghatározott kereskedőknél vehetők igénybe és a kedvezményre jogosító kupont a mobilappban aktiválni kell a használat előtt, de a kedvezményprogramot hitelkártyával is elérheted. Ezek a kedvezmények a visszatérítésen felül járnak, tehát ezekkel sokkal többet is összespórolhatsz, mint 4 százalék.

Ha évi 96 000 forintot nem is, de évi 60 000 ezer forintot össze lehet gyűjteni az MKB Bank vagy a Takarékbank GO! Hitelkártyájával illetve Takarék GO! Hitelkártyájával. Mindkét konstrukció 3 százalékot térít vissza minden hónapban abban az üzletkategóriában történt vásárlások után, amelyben a legtöbbet költötted. Az üzletkategóriák az alábbiak lehetnek: szórakozás, tömegközlekedés, benzinkút, elektronikai áruházak, ruházat, nyaralás, drogériák, lakberendezés, barkács+kert. Minden más vásárlásodra 1 százalékos visszatérítést kapsz. Az évi 60 000 forint akkor gyűjthető össze, ha minden hónapban kihasználod a havi 5 000 forintos visszatérítési maximumot.

A CIB és az OTP ajánlata annyiból azonos, hogy az olcsóbb éves díjú hitelkártyával itt 30 000 forintot, a drágábbal pedig 50 000 forintnyi visszatérítést gyűjthetsz össze egy évben. A CIB Bank CIB Optimum Hitelkártyája negyedévente legfeljebb 7 500 forintos visszatérítést nyújt. Az alábbi üzletkategóriákból egy kiválasztottban, mint elektronika, szépségápolás/egészség, sport, utazás, szórakozás/kultúra, 3 százalékos visszatérítés jár, míg a többiben 1 százalékos. A drágább éves díjú CIB Mastercard Gold Hitelkártyával negyedévente 12 500 forint gyűjthető össze.

Az OTP Banknál az OTP Bonus és OTP BonusGold hitelkártyák nyújtanak évszakonként megadott kategóriákban 3 százalékos visszatérítést. Nyáron utazásra, szállásra, ősszel műszaki cikkekre, lakberendezésre, télen szórakozásra, étteremre, míg tavasszal ruházatra, sporteszközökre jár a kiemelt visszatérítés. Minden más vásárlásra 1 százalékos visszatérítés jár. Az OTP Banknál is fut egy OTP Kedvezményprogram nevű kuponos vásárlási kedvezményt biztosító program, mely hasonló az Erste Bank programjához. Ezzel közel 100 partnernél vehető igénybe kedvezmény, felső pénzvisszatérítési értékhatár nélkül. (Az Erste Banknál a legtöbb kupon 30 000 forintos felső határral használható, amely így is elég sok természetesen.)

A sorban K&H Bank Mastercard hitelkártyája és az UniCredit Bank Arany és Platina hitelkártyája következik, mely évente legfeljebb 48 000 forintos visszatérítést biztosít. A K&H-nál havonta összesen legalább 20 000 forintnyi vásárlás után üzemanyag és utazás kategóriákban 2 százalékos, élelmiszer, kultúra, divat és kereskedelmi kategóriákban pedig 1 százalékos, de összesen legfeljebb havi 4 ezer forintos visszatérítés jár.

Az UniCredit Banknál a legolcsóbb, Kék hitelkártya évente legfeljebb 30 000 forintos visszatérítést biztosít, mely a CIB és az OTP olcsóbb éves díjú hitelkártya ajánlatával azonos összeg. A pénzvisszatérítés azonban minden UniCredit hitelkártya esetében csak legalább havi 20 000 forintos költés után jár, mely legalább 3 sikeres vásárlásból áll össze. Minden vásárláskor 100 forintonként 1 forint jár vissza, de a kártyabirtokos születésnapján 100 forintonként 4 forintot is be lehet zsebelni. A Kék hitelkártyánál havonta maximum 2 500 forint, a drágább hitelkártyáknál havonta maximum 4 000 forint gyűjthető össze. A Raiffeisen Banknál nincs közvetlen visszatérítés a hitelkártyás vásárlások után. A vásárlások után a vásárlás összegétől függetlenül gyűlnek a pontok, amelyek kedvezménykuponokra válthatók be a Raiffeisen Bank hűségprogramjában. Akár 10-40 százalékos kedvezmények is elérhetők ezekkel a kuponokkal, melyek között egy weboldalon lehet böngészni. Az olcsóbb éves díjú hitelkártya vásárlásonként 2 pontot, a drágább éves díjú vásárlásonként 3 pontot gyűjt. Ezen felül 1 százalék, de negyedévente maximum 3 000 forint pénzvisszatérítés jár az élelmiszerboltban, szuper- és hipermarketekben történt vásárlások után.

Comments are closed.

Navigate