Így alakíts ki egy kényelmes olvasósarkot!

Nagyon szeretsz olvasni és végre rászántad magad, hogy megfelelő körülményeket alakíts ki hozzá? Mi sem jobb annál, amikor a kedvenc könyvedet a kényelmes kuckódban olvasod újra! Itt van néhány tipp, hogyan alakíts ki egy kényelmes olvasósarkot a lakásban!

Azt mondják, hogy a nappali és azon belül is a kanapé, ami a család középpontját jelképezi a lakásban. Ezen a nevetésektől és beszélgetésektől nyüzsgő helyen így nem biztos, hogy a megfelelő környezetet adja az olvasás élményéhez.
Ezért is fontos, hogy megteremtsünk egy kellemes környezetet az olvasáshoz, ami a minőségi „énidőként” is szolgálhat. Mi az, ami nélkülözhetetlen az olvasósarokhoz? Itt van néhány tipp, hogy hova és hogyan készítsd el a könyvkuckódat!

olvasósarok az ablak mellett

Természetes fény

Bár sokszor látunk olyan inspirációkat, aminél az olvasósarok tényleg egy sarokban kerül kialakításra, ami sötét lehet, viszont az olvasáshoz szükségünk van elegendő fényre ahhoz, hogy ne rontsuk a látásunkat. Amikor besötétedik odakint, mindenképpen használjunk olvasólámpát, de ha lehetőségünk van, addig maradjunk a természetes fénynél.

Amennyiben hatalmas ablakkeretünk van, akkor néhány párna és takaró kell csupán a keretbe, egy fényfüzér és egy kis asztal az ablak mellé. Az asztalra készítsünk oda nagy bögre forrócsokit és a kedvenc könyveinket, esetleg egy kis asztaldíszt és már el is készült a hangulatos olvasósarok.

+ tipp: Az ablakot körülölelő hatalmas függönyök extra kuckós hangulatot is adnak az olvasáshoz. Akárcsak gyerekkorunkban!

Zöld és világos

Még mindig vannak tippek az olvasósarokhoz. A zöld és a világos miként is fontos, amikor a sarkot alakítjuk ki?

Zöld:

  • Legyél környezet tudatos, vásárolj olyan könyvet, amit már valaki olvasott!
  • A könyvespolcodat is vásárold használtan!
  • A foteled is lehet olyan kincs, amit már mások meguntak!
  • +1 zöld: Ahhoz, hogy teljesen zöld legyél, rakd magad körbe növényekkel az olvasósarokban!
világos olvasósarok

Világos:

  • Fontos, hogy elegendő fénnyel olvass, így nem rontod a szemedet.
  • Legyen tágas és világos a helyiség, ahol olvasol, ugyanis a sötét helyeken nem lehet kellőképpen ellazulni és átadni magad a történetnek.
  • Attól, hogy lágy, kellemes színű a szoba, nem kell elhanyagolni a dekorációt. Válogass össze színben a szobához harmonizáló kiegészítőket, például képeket és párnákat, de ne legyen túl élénk, mert elvonja a figyelmedet az olvasásról. Szóval maradj a világosabb kiegészítőknél.
  • Legyen számodra is világos, hogyha olvasol, akkor a telefonodat tedd kicsit távolabb és vedd rezgőre arra az időre, ha az olvasósarokba vonulsz el a világ elől.
olvasni a szabadban

Olvasás a szabadban

Természetesen a teraszon ülve egy hatalmas plédbe burkolózva is lehet, rengeteg díszpárna ölelésében is igazán nagyszerű olvasósarok, amikor ha felpillantasz, az ősz sárguló színeiben találhatod magad. Mintha csak a könyvből léptél volna elő, nem igaz? Öltözz fel vastagon, készíts mindenképpen takarót, egy termosz meleg teát és a kedvenc regényedet, majd merülj el a történet világában!

Ne felejts el beszerezni minden hasznos hozzávalót, hogy az olvasósarkod tökéletes lehessen, de amennyire csak lehetséges, vásárold használtan a bútorokat és a könyveket is! Ha egy régi bútort találsz, újítsd fel és egy igazán különleges, egyedi darabbal leszel gazdagabb, ami biztosan máshol nem jön veled szembe!

Kövesd be az Instagram oldalunkat, ahol inspirációkat gyűjthetsz a mindennapjaid varázslatossá tételére és tippeket az újrahasznosításhoz!

Comments are closed.

Navigate