Ilyen a jó munka – 5 jel, amire figyelj!

Mivel a napunk jelentős részét a munkánk teszi ki – akár akarjuk, akár nem – fontos része az életünknek. A munka ünnepére hangolódva tehát nem árt elgondolkodnunk azon, hogy a számunkra megfelelő munkahelyen dolgozunk-e. Persze fontos szempont a fizetés és az előmeneteli lehetőségek, de ezeken túl számos egyéb tényező is szerepet játszik abban, hogy valaki elégedett legyen a munkájával és a munkahelyi környezetével. Összegyűjtöttünk öt fontos jelet, amelyek arra utalnak, hogy a jó munkahelyen dolgozol.

Tisztelet és támogatás

Ha munkahelyeden tiszteletteljesen és segítőkészen állnak hozzád, az egyértelmű jele annak, hogy jó helyen vagy. A tisztelet nemcsak a vezetőség részéről, hanem a kollégáid és az alárendeltjeid részéről is fontos. Ha a véleményedet meghallgatják, támogatást kapsz az ötleteid megvalósításához, az hozzájárul a pozitív munkakörnyezethez, illetve téged is jobb teljesítményre ösztönöz.

Home office munka lehetőség
Forrás: Unsplash / Austin Distel

A munka és a magánélet egyensúlya

Rengeteg túlóra, kevés szabadság, minden ünnepnapon munka? Márpedig a teljesítéshez elengedhetetlen, hogy dolgozóként ki tudd pihenni magad, feltöltődj egy nehéz nap után. Ha a munkáltatód támogatja a munka-magánélet egyensúly fenntartását, az mindenképpen jó jel. A rugalmas munkaidő, a home office munka, valamint a szabadság és pihenés lehetőségei mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb legyél.

A fejlődés és az előrelépés lehetősége

Egy igazán motiváló munkahelyen a fejlődés lehetősége minden munkavállaló számára adott. Ez természetesen jelenti a karriercélokat, a magasabb fizetést is, de a szakmai és személyes fejlődésre is vonatkozik. Képzések, tréningek, mentorprogram, vagy akár annak a lehetősége, hogy változatos projekteken és pozíciókban dolgozz. Ezek ugyanis mind hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb legyen az értéked a munkaerőpiacon.

Csapatmunka
Forrás: Pexels / Kindelmedia

Csapatmunka és pozitív légkör

Az semmiképp sem jó jel, ha gyűlölettel várod a hétfőt, majd reggel gyomorideggel indulsz munkába. Ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a pozitív munkahelyi légkör fontosságát. Ha nincsenek toxikus kollégák, felettesek, illetve támogató és nyitott a légkör, akkor nagyobb kedvvel jársz dolgozni. Munkavállalóként tehát az is motiváló lehet, ha jó csapatban dolgozol, ahol odafigyelnek a megfelelő kommunikációra és a konfliktusok konstruktív kezelésére.

Megfelelő juttatások a munkádért

Akkor érezzünk magunkat igazán a helyünkön, ha a munkánkért méltó és az igényeinknek megfelelő anyagi juttatásban részesülünk. Ebbe természetesen beletartozik a versenyképes fizetés, a cafeteria, a lakhatási, utazási, és sportolási támogatás, illetve az egészségügyi és szociális juttatások is. Ilyenkor azt is érdemes átgondolni, hogy a munkaadónk milyen továbbképzéseket, munkaeszközöket (pl. céges autó, telefon, laptop) fog finanszírozni, illetve biztosít-e home office munka lehetőséget, rugalmas munkaidőt.

Úgy érzed a fentiek közül kevés, vagy talán egy sem teljesül a munkahelyeden? Leterhelt és motiválatlan vagy, netán a kiégés tüneteit fedezed fel magadon? Gondolkodj el egy fizetés nélküli szabadságon, de az is lehet, hogy itt az ideje váltani. Amennyiben munkát keresel, bátran nézz szét a Jófogás Állás széles kínálatában, és használd a részletes keresőt, hogy minél hamarabb megtaláld álmaid állását!

Comments are closed.

Navigate