Kerti medence ötletek fillérekből

Beköszöntött a hőség, ezzel pedig a medenceszezon is. A Jófogás blogon korábban már bemutattuk a kerti medence választás legfőbb szempontjait. Most viszont azt vesszük sorra, hogy milyen filléres ötletekkel tudod feldobni a nyári hűsölés vagy épp vízi csata hangulatát. Pancsolásra fel!

Jöhet egy kis hangulatvilágítás!

Ha te is megszállottja vagy a hangulatos esti vagy akár éjszakai fürdőzésnek, akkor a kerti medence ötletek keretében ne habozz befektetni némi medencevilágításba. Bár a határ természetesen itt is a csillagos ég, az egyszerűbb és kisebb lámpákat már egészen kedvező áron is be tudod szerezni. Választhatsz a kerti medence falára mágnesesen erősíthető spotokat, vagy akár úszó lámpákat is – némelyik napelemmel tölthető, míg mások cserélhető, vagy tölthető elemekről üzemelnek. Igazán sokat adnak a hangulathoz a távirányítóval vezérelhető, változtatható színű, különböző fényprogramokra is képes LED-lámpák, de ezek már nagyobb kiadást jelentenek.

Kerti medence ötletek: hangulatvilágítás

Díszítsd fel a belépőt!

Amennyiben nem a talajszintbe süllyesztett kerti medencétek, hanem mondjuk fémvázas vagy fémpalástos darabotok van, a be- és kiszálláshoz mindenképpen szükségetek lesz egy jó minőségű medence létrára. A kerti medence ötletek részeként miért ne emelhetné a pancsolás hangulatát az, ha ezt is feldíszítitek? A természetközeli élmény emeléséhez például futtathattok rá mű borostyán vagy monstera girlandokat. A hangulatvilágítás kiegészítéseként pedig előkerülhetnek a pincéből a vízálló, kültéri karácsonyi fényfüzérek is.

Telepíts italtartót!

A hűsítő kikapcsolódáshoz különösen hozzájárul, ha nem kell állandóan kimásznod a medencéből ahhoz, hogy belekortyolj a kedvenc nyári itókádba. Szerencsére számos webshop kínálatában találsz már különböző, medencékhez gyártott italtartókat. A leggyakoribb a felfújható, úszó műanyag verzió: az egyszerűbbek egy-egy néhány decis pohár tárolására alkalmasak. Kicsit magasabb árért viszont már olyat is választhatsz, aminek jéghűtő vagy akár snacktartó rekesze is van. Amennyiben azonban a duhaj hangulatú medencepartikat kedvelitek, érdemes lehet beszereznetek egy kerti medence peremére szerelhető italtartót. Így ugyanis kisebb a hullámzás miatti kiömlés veszélye.

Kerti medence ötletek: úszó italtartó
Forrás: Unsplash / Amy Shamblen

Burkold le a kerti medence környezetét!

Ez talán a legköltségesebb lépés az itt felsorolt kerti medence ötletek közül, de tény, hogy rendkívül sokat adhat a fürdőzés élményéhez. Főleg kisgyermekes családoknál visszatérő probléma, hogy a vehemens pacsálás következtében kifröcsög a medence tartalma, és feláztatja a környezetét. A fű helyén keletkező sártenger pedig nemcsak csúnya, de a csúszás miatt balesetveszélyes is.

A leginkább költséghatékony megoldás, ha a kerti medence alá – még a telepítés előtt – puzzle-szerűen összeilleszthető, habszivacs szőnyeget telepítesz. Ez azonban nem túl esztétikus, és pár év alatt elég ramaty állapotba kerülhet. Drágább, ám szebb és tartósabb verzió, ha kőből, fából készült járdalapokkal, netán könnyen tisztán tartható WPC burkolattal veszed körül a medencét. Ezeknél mindenképpen járj utána, hogy az adott burkolat milyen előkészítést, süllyesztést, netán tartószerkezetet igényel!

Comments are closed.

Navigate