Kreatív jelmezötletek farsangra!

Még mindig nincs ötleted minek öltözz, esetleg utolsó pillanatra hagytad a jelmezbeszerzést? Íme néhány szuper, kreatív kosztümötlet, amit pillanatok alatt összeállíthatsz.

A farsang nemcsak a gyerkőcök kedvence, ugyanis a felnőtteknek is remek lehetőség arra, hogy kicsit kilépjenek a megszokottból, és valaki más bőrébe bújjanak. Persze a legegyszerűbb ilyenkor kölcsönözni egy jelmezt, azonban sokkal viccesebb és vagányabb, ha valami egyedi viseletet öltesz magadra. Ehhez gyűjtöttünk össze szuper tippeket, amik megvalósításához nem lesz másra szükséged, mint néhány  ruhadarabra és kiegészítőre.

Jelmezek nőknek

Főszerepben a hivatások
A legelterjedtebb hivatások kosztümjei nemcsak karakteresek, de könnyen összeállítható, örök klasszikusok. Az ápolónő jelmezhez például elég egy fehér köpenyt beszerezni, illetve egy sztetoszkópot, ami akár játék is lehet. A szobalány jelmez szintén egyszerű megoldás: egy fekete felső és fekete szoknya párosa mellé elég egy fehér köpeny, kiegészítőként pedig egy tollseprű.

Szuperhősnők
A szuperhősök világa korunk egyik legnépszerűbb témája. Manapság minden évben készülnek olyan filmadaptációk, amik a különleges képességekkel megáldott karaktereket célozzák meg. Ezek pedig egytől egyik jellemzően valamilyen kosztümöt viselnek. Tehát szuper kiindulópontként szolgálnak a farsangi időszakra. Ha te is imádod ezeket a történeteket, öltözz be kedvenc világmegmentődnek. Az sem gond, ha éppen férfikarakterről van szó, simán létrehozhatod a női verziót. Íme egy példa a batwomenre: a testre simuló fekete nadrág és garbó mellé készíts el egy álarcot. Ha egy nagyobb darab anyagból még palástot is csinálsz hozzá, indulhatsz is a világ megmentésére.

Jelmezek férfiaknak

Kerti törpe
Szakállas férfiak előnyben! Na és persze egy nagyobbacska pocak sem árt. Ha nem rendelkezel a felsorolt elvárásokkal, egy kis műszőr, vagy vatta és egy párna a pocak szerepére segíthet. Ruha szempontjából elengedhetetlen egy kantáros nadrág, egy kalap és egy kockásing.

Átlőtt srác
Ezzel a jelmezzel garantáltan sikert arathatsz és mosolyt csalhatsz a barátaid arcára. Válassz egy fehér pólót, amin vágj egy lyukat. A lyuk mögé, a póló belső felére rögzíts egy tükröt. Ahol a tükör és a póló találkozik kívülről, piros festékkel vagy filccel készíts vérnyomokat. Emellett egy kis púderrel kreált sápadtság se árt a hiteles alakításhoz, hiszen ki az, aki átlőtt felsőtesttel és kipirult arccal szórakozik?

Jelmezek pároknak

Ha a pároddal mész a farsangi bulira, találjatok ki valami közös jelmezt. Egyrészt így mindenkihez eljuthat az infó, hogy együtt vagytok, másrészt a tömegben is könnyebben megtaláljátok majd egymást.

Villám és az áldozat
Ez az ötletes jelmez némi előkészületet igényel. Egy nagy sárga kartonból vágjatok ki egy villám jelet. Ha ez megvan, csináljatok a tetejére egy lyukat, ahova bedughatjátok egyikőtök fejét. Fekete ruhát viseljetek alatta. Ezzel kész is a páros villám tagja. Az áldozat az, akibe belecsapott a villám. Ehhez feltupírozott haj, kormos arc, és egy szakadt kormos ruha kell, egyszóval otthon bármelyik megunt göncöd megfelel a szerepre.  A hitelesség kedvéért egy tönkrement esernyőt is bevonhattok a jelmezbe.

Rabló páros
Ez a jelmezkreáció kimondottan cuki megjelenést kölcsönöz majd nektek, illetve azt is közvetíti, hogy ti az életben is cinkostársak vagytok. Kell hozzá két fekete-fehér csíkos felső, kés, fekete maszk és sapka és persze az elmaradhatatlan pénzeszsák. Aztán össze ne vesszetek kinél marad a zsákmány!

A farsanggal eredetileg a tél és a tavasz harcát ünnepelték, a jó idő eljövetelét és a természet újjászületését. Mára ez a hagyomány kicsit megkopott, azonban, ha tehetjük vegyünk részt az életben tartásában! A közös jelmezkészítés nemcsak szuper program, de a kreativitásunkat is növeli, ráadásul szuper lehetőség arra is, hogy kicsit kilépjünk a hétköznapi szürkeségből és rohanásból.

Comments are closed.

Navigate