2020 legmenőbb lakberendezési trendjei

Legyen szó költözésről vagy lakásátalakításról, az új enteriőr kialakításához érdemes inspirációt keresni, éppen ezért összegyűjtöttük számotokra az idei év legmenőbb trendjeit!

A tavasz közeledtével és a természet ébredezésével mi magunk is erősebb késztetést érzünk a megújulásra. Nem véletlen, hogy ebben az időszakban szoktuk végezni a nagytakarítást, vagy éppen a lakásfelújítást, hiszen környezetünkben is frissítésre vágyunk. Ha idén tavasszal te is átalakítást tervezel majd, vagy esetleg nemsokára új otthonba költözöl, nem árt, ha időben felkészülsz, és ötleteket merítesz az idei év legújabb trendjeiből. Íme néhány szuper tipp!  

Merész tónusok
Egyre több lakás falai burkolódznak merész, mély, akár sötét színekbe, kékbe, lilába vagy zöldbe. Ezeket a tereket világos árnyalatú bútorokkal, kiegészítőkkel töltik meg. Az effajta harsány tónuskontraszt igazán egyedi és különleges hatást kölcsönözhet otthonunk egy-egy részének.
Ennek persze az ellentéte is igaz. A letisztult, világos falú szobabelsőket, az élénk színű bútorok használata teszi vagánnyá. A kanapék tekintetében például bátran választhatunk méregzöld vagy piros darabot is. A lényeg a színek összhangján van.
Régen például a lehető legmeredekebb ötletnek számított, ha valaki sötétszürke vagy fekete konyha- vagy fürdőszobabútort választott otthonába. Ma már szerencsére legtöbben belátták, hogy ez akár a lakás egyik legstílusosabb eleme is lehet.

A használt bútor menő!
Már az előző években is megfigyelhető volt, hogy az eklektikus stílusirányzat mellett a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjából is előtérbe kerültek a használt bútorok. Ebből kiindulva, a bútorok, kiegészítők tekintetében egyre nagyobb kaotikusság a megengedett. Simán vegyül a modern és az antik, ez pedig számunkra is nagyobb kreativitást biztosít. Szuper kincsekre bukkanhatunk a használt bútorok kínálatában, melyet akár át is alakíthatunk kedvünkre, hogy a lakás arculatához passzoljon.

Félre az egyhangúsággal
A lakástextilek világában egy cseppet sem veszítenek fényükből a bársonyok, de lenfüggönyök is csatlakoznak az élbolyba.A színek tekintetében a barack, halvány rózsaszín és a lágy pisztácia remek hátteret adhatnak a természetes anyagokból készült, harsányabb bútoroknak, kiegészítőknek. Az elkövetkező időben az okkersárga is középpontba kerülhet, mely melegséget, vidámságot, nyugodtságot áraszt magából.
A lényeg, hogy a lakástextilek már nem unalmasan egyhangú stílusúak, hanem változatosságukban rímelnek remekül egymásra. A bőrkanapén megfér egymás mellett a gyapjútakaró, a kötött párna, illetve a plüss- és selyem anyagok is. A színekkel sem kell visszafogottan bánni, és ne félj összepárosítani különleges anyagokat, vagányul fognak mutatni együtt.

Természet közelsége
A harsány és minimalista stílus mellett, a természet közelségét sugárzó enteriőrök is népszerűek lesznek. Színek tekintetében az olajzöld lesz a legkeresettebb. A kiegészítőknél egyre inkább megjelennek a természetes faanyagok, amiket nem takar műanyag borítás, sem festék. Ezek mind a lámpák, bútorok, dekorációs elemek anyagjainál is megfigyelhetőek.
A másik jellemzője ennek a stílusnak a töméntelen mennyiségű szobanövény. Ezek tökéletes kontrasztot adnak a halvány árnyalatoknak, sokkal kellemesebbé teszik a szoba hangulatát, sőt még a lakás levegőjét is tisztítják.

Látszólag tehát két egymásnak ellentmondó tendencia kerül előtérbe. A kaotikus látványvilágú modern, és a letisztult naturalista. Bármelyiket is válasszuk, igyekezzünk megtalálni az arany középutat a luxus keresése és a fenntarthatóság között.

Comments are closed.

Navigate