Május 1. programajánló – hozd ki belőle a legtöbbet!

Május elsején menj világgá Budapesten!

Használd ki a szabadnapot és látogass meg négy országot egy nap alatt… Budapesten. Ha az idegen kultúrák szerelmese vagy, a főváros számos lehetőséggel kecsegtet. Összeállítottunk neked egy ajánlót, gyere velünk világgá!

Reggelizz a napfényes Portugáliában!

Édesmindegy – Pozsonyi út 16, 1137 – Árkategória:$$

Az ország híres süteménye a pastel de nata nevű édesség, mely már Budapesten is kapható. A kosárka tésztája szinte hajszálvékony, még a rétestésztánál is vékonyabb, tölteléke pedig könnyű édes vaníliás krém. A portugálok fahéjjal megszórva, langyosan eszik, egy bica (portugál presszókávé) mellé. A Pozsonyi úton találod meg a magát desszertbárként aposztrofáló Édesmindegyet, ahol belekóstolhatsz a portugál életérzésbe.

Törökország a második kerületben

Gül Baba türbéje – Mecset u. 14, 1023 – Árkategória:$

Tökéletes délelőtti program egy törökországi kirándulás. A hosszadalmas felújítás után végre újra látogatható a 16. században épült török sírkápolna, a főváros egyik kevésbé ismert különlegessége. Élvezd ki a panorámát, nézz be a rózsakertbe és csodálkozz rá a szokatlan építészeti elemekre egy emelettel a város felett.

Ebédelj Vietnámban!

Dang Muoi Pho Attila út 125, 1012 – Árkategória:$$

Ha még nem kóstoltad a vietnámiak levesét, akkor épp eljött az ideje. A pho leves Vietnám legismertebb étele, az alaplé hat órán keresztül fő, gyömbérrel, csillagánizzsal, fekete kardamommal és más különleges fűszerekkel. Ne magyaros tyúkhúslevesre számíts, hanem egy teljesen új ízélményre. Elég kis adagot kérned, jól fogsz lakni vele.

Olasz kikapcsolódás

Fellini Római Kultúrbisztró – Kossuth Lajos Üdülőpart 5., Budapest, 1039 – Árkategória:$$

Nyisd meg a nyarat a Duna parton, hívd meg magad egy fagyira és képzeld el, hogy a tengerrel szemezel a Fellini Római Kultúrbisztró nyitóbuliján.

Ideje elindulni haza!

Művész Mozi – Teréz körút 30, 1066 – Árkategória:$

Szállj le a képzeletbeli repülőről és gyere, ülj be velünk egy jó magyar filmre mielőtt leszáll az éj. A Rossz versek garantáltan hazahoz, a Művész Moziban negyed hattól játsszák. Reisz Gábor legújabb filmje tökéletes befejezése ennek a mozgalmas, világgá menős napnak.

Comments are closed.

Navigate