Milyen porszívót vegyek? A nagy porszívó válasz

Porszívót választani nem is könnyű. Nem mindegy milyen célra vesszük és erre nem igazán figyelünk a porszívó választás során. Most választ kaphatsz a nagy kérdésre: Milyen porszívót vegyek? Olvasd el a nagy porszívó válasz blogunkat, hogy te is többet tudhass a témáról.

Gondoltad volna, hogy nincs olyan, hogy legjobb porszívó? Tévhit, hogy azt kell figyelnünk, hogy :

  • mennyibe kerül,
  • zsákos vagy tartályos,
  • vizes vagy hagyományos,
  • hagyományos vagy álló,
  • hagyományos vagy robot?
robotporszívó

Kérdések, kérdések hátán, de hol a válasz? Erre próbálunk most segítséget nyújtani, ugyanis ez a befektetés hosszú távra szól. Ha jól választasz, márpedig az a cél, akkor sok évre szóló takarítótárs mellett találhatod magad. Itt jön a kérdés:

Milyen porszívót vegyek?

A porszívók ára az egészen olcsótól a csillagos égig terjed. Valószínűleg átlagosan nem fogunk többet költeni 100.000 Ft-nál egy új porszívóra. Ahogy a 15.000 Ft-ért vásárolt porszívó, úgy a 150.000 Ft-os porszívó is másban lesz jó. Ezért is kell tudnunk, hogy mekkora területen, milyen körülmények között fogjuk használni az eszközünket.

állóporszívó

Hol használom?

Kicsi lakásban felesleges lesz egy méregdrága ipari porszívót venned, ugyanis nagy valószínűséggel nem fogod tudni kihasználni, legfeljebb, ha tisztaságmániás vagy.
Kisebb lakásba célszerű a helytakarékosság miatt állóporszívót választani, amit akár könnyen betámaszthatsz a sarokba. Előnye, hogy bármikor a kezed ügyébe kerülhet, nem szükséges a szekrény mélyéből kipakolni. Ha nincs kisállat és nincs teli szőnyeggel a lakás, akkor ez egy ideális megoldás.

Nagyobb lakásban már a helyzet. Ott különösen sok mindenre kell figyelnünk. Nem mindegy, hogy sima felületű padlón használjuk a gépünket vagy szőnyegen. Ez esetben vannak olyan porszívófejek, amelyek alkalmasak mind a kettő helyhez, természetesen itt a hatékonyság nem feltétlen olyan jó, mint a speciális fejeknél. Vannak fejek, amik siklanak, gördülnek, van amiben pörög a kefe, lehet széles vagy keskeny fejű.

De még mindig nem tudod, hogy milyen porszívót vegyél?

ipari takarítógép

Zavaró tényező -zajszint

Azok, akik társasházban élnek és nem csak havonta veszik elő a porszívót, azoknak érdemes az eszköz zajszintjét is figyelembe venni. Persze mindenhol kedvesek a szomszédok, de azért senkit sem szeretnénk hosszabb távon zavarni az alapos porszívózással, igaz? Sajnos egyik takarítógép sem túl csendes, de azért vannak fokozatok, amiket figyelhetünk. Jelen esetben a porszívónk decibel szintjét nézzük. Átlagosan 65 dB felett vannak a porszívók, szóval válasszunk minél csendesebb eszközt a kedves szomszédi légkör és a hallásunk megtartása érdekében.

Porzsák vagy tartály?

Ez egy nehéz kérdés, ugyanis az egyedi igényeken is múlik. Technikailag már mindkettő megfelelő, hiszem már a porzsákos is szűrővel felszerelt, ami megakadályozza a por visszajutását.

Van már olyan porzsák, amely üríthető, így nem szükséges mindig újat beletennünk. Ez azért valljuk be, hogy ez nagyon előnyére vált a porzsákos porszívót fejlődésének. Sokkal környezettudatosabb és olcsóbb megoldás is, mint mindig cserélni a tartót. Létezik textilporzsák, ami a mosható, ezáltal higiénikus és környezetbarát megoldás.

A tartályosnál egyértelmű, hogy lehet vizes vagy száraz is a porszívó, ez már inkább a saját igényeink kérdése, mi melyiket preferáljuk jobban. Ezeknél is a szűrők inkább a fontosak. Az olcsóbb eszközöknek valószínűleg a szűrői sem lesznek a leghatásosabbak a visszajutó porral szemben, valamint hamarabb is lesz szükség a cseréjükre.

A te idényedhez válaszd

Mindenki máshol, más körülmények között használja a takarítógépeket, így nem lehet ebben a témában ugyanolyan állást foglalni. Ha neked kisállat van otthon, ha gyermekek vannak otthon, rögtön más eszközt választasz, ugyanis te valószínűleg a kanapét, a padlót és a szőnyegeket sokkal alaposabban kell hogy tisztítsd.

Tehát, hogy milyen porszívót vegyél, az csakis rajtad áll. A saját környezetedet kell átnézned. Mekkora a lakás, milyen a padlózat, mennyi szőnyeg van, van-e állatszőr és persze, hogy milyen sűrűn használod majd.

porzsákos porszívó

Rengeteg eszköz van manapság, aminek a kiválasztása fejtörést jelenthet, így az ilyen kis részletezőknek mindig nagyon örülünk. Mivel szeretnénk, hogy a befektetésünk hosszútávú legyen, így muszáj ezekről szót ejteni. Beszéltünk már korábban a tűzhely kiválasztásáról és a nyomtatóról is. Egyik sem kis összeg, főleg akkor, ha többfunkciós gépet választunk, így körültekintően kell meghoznunk ezeket a döntéseket.

Próbáljunk környezettudatosan élni és az elektrotechnikai eszközöket használtan beszerezni. Bár a mai világban már nem 20 évekre tervezik a gépeket, de nem is szükséges mindig az újat megvenni ahhoz, hogy több évig kitűnő szolgálatot tehessenek a környezetünkben.

Comments are closed.

Navigate