Nyári sportok szárazföldön!

Ha fontos számunkra a mozgásban gazdag életmód, akkor a nyári melegben sem szeretnénk lemondani a sport öröméről. Ilyenkor persze a vizes mozgásformák a legnépszerűbbek, ám mi van akkor, ha nem szeretjük a vizet? Összegyűjtöttünk néhány szuper nyári sportot, amihez nem kell fürdőruhát húznunk!

Lovaglás
Tény, hogy a lovaglás nem kifejezetten nyári sport, mégis ilyenkor sokkal szívesebben megyünk a szabadba, ezért nagyobb arra is az esély, hogy lovarda környékére keveredünk utazásunk során. Ha már gyakorlott lovasok vagyunk, akkor biztosan nem hagyjuk ki a lehetőséget, hiszen tapasztalatból tudjuk, mennyire kikapcsol és átmozgat ez a sport. Azonban akkor is érdemes kipróbálni, ha kezdők vagyunk, hiszen testileg és lelkileg egyaránt feltöltődünk általa. Ráadásul ez nem csak egy szimpla sport, hanem a ló és lovasa közti bizalomról, türelemről, együttműködésről is szól, ezáltal fantasztikus személyiségfejlesztő hatása is van.

Jóga
A nyárnál nincs is jobb időszak arra, hogy belekezdjünk a jógába, különösen akkor, ha nyugodtabb szabadtéri sportot keresünk. Ez a mozgásforma a harmóniáról és az összhangról szól, amit a természet közelsége csak még tökéletesebbé tesz. Bár külső szemlélőként egyszerűnek, lassúnak tűnhet, azonban a különböző kitartott pózok szinte észrevétlenül erősítik, megmozgatják a teljes izomzatot. Ha lehetőségünk van rá, válasszunk egy csendes, vízparti vagy erdős helyszínt, terítsük ki a jógamatracunkat és zárjuk ki a világ zaját.

Tenisz
A tenisz az egyik legjobb zsírégető nyári sport, azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, hiszen nem a legelterjedtebb sportág hazánkban. Pedig ez az ütős, páros játék átmozgatja az egész testet és formás karokat, izmos combokat is nyerhetünk általa. Persze izületvédő nem árt, ha rendszeresen fogjuk űzni! Remek kikapcsolódás pároknak, de ha szinglik vagyunk, barátokra vagy új emberek társaságára vágyunk, ismerkedési lehetőségnek sem utolsó!

A strandröplabda 
A nyár és a strandok elengedhetetlen játéka a strandröplabda. Előnye, hogy a gyerekektől a nagyszülőkig mindenki részt vehet benne. Akár párban akár nagyobb társasággal is játszhatjuk, azonban nagyon fontos, hogy figyeljünk a megfelelő napvédelemre, és a sport előtt gondosan bekenjük magunkat naptejjel. 

Szintén remek választás, ha formálni szeretnénk testünk, hiszen a homokban való gyaloglás, taposás nagyon jót tesz az ízületeknek, miközben rengeteg belső kis finom izmot is megmozgat az ilyenkor szokásosokon kívül. Az ugrálás, mélyítés keményen edzi a combokat, és az állandó irányváltások deréktól lefelé kifejezetten jót tesznek.

A szabadtéri sportolásnál nincs jobb, de ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről sem, különösen a nagy melegben. Ilyenkor, nyáron napi négy-öt liter folyadékot is igényel a szervezetünk, mozgás közben még ennél többre is szükségünk lehet.

Comments are closed.

Navigate