Szuper eszközök az otthoni sportoláshoz

Otthoni körülmények között is könnyedén végezhetünk olyan edzéseket, amelyek legalább annyira hatékonyak, mint egy kondis edzés. Most ehhez gyűjtöttünk össze néhány sporteszközt!

Az otthoni sportolás remek lehetőség azoknak, akik nem szeretnek konditeremben, másokkal együtt edzeni, és persze azoknak is, akiknek a vírushelyzet miatt kellett búcsút mondaniuk egy időre az edzőtermeknek. Szerencsére a négy fal között is tudunk hatékonyan, egyszerű eszközökkel tréningezni, ami segítségével szinten tarthatjuk az erőnlétünket, sőt akár fejlődhetünk is. Nézzük, mik azok a sporteszközök, amik ebben segíthetnek.

Bokasúlyok
Ez az az eszköz, ami egyik háztartásból sem hiányozhat, ha otthoni sportolásról beszélünk. Napjainkban már egyre többféle változatban kapható, rögzítés szempontjából pedig variálható.

Gumilabda/ fitness labda
Ezen a szuper kis segédeszközön igen sokrétű gyakorlatokat tudunk végezni, legyen szó a hasizom vagy épp a comb formázásáról, ráadásul a nyújtásnál is igen hasznos. Mivel többfajta színben és méretben kapható,  a megvétele során fontos arra figyelnünk, hogy a magasságunkhoz megfelelő méretűt válasszunk, ugyanis csak akkor tudjuk majd helyesen használni. Kipróbálása előtt azt is ellenőriznünk kell, hogy megfelelő mértékig legyen felfújva. Akkor tökéletes a labdánk, ha ráülve a térdünk 120 és 90 fokos hajlásszögben helyezkedik el. Az eszköz egyetlen hátránya talán az, hogy nagy helyet foglal el a lakásban.

Ugrálókötél
Az ugrálókötél az egyik leghatékonyabb zsírégető eszköz. Tény azonban, hogy kell egy kis idő és kitartás, mire belerázódik az ember és valóban élvezni is tudja a vele való mozgást. Bár kis helyen elfér, a használatához azonban viszonylag nagy belmagasság szükséges, na és persze egy roppant türelmes alsó szomszéd.

Kettlebell
A kettlebell egy fogantyúval rendelkező gömbsúlyzó. Ezzel a szuper kis segédeszközzel egyszerre fejleszthetjük az erőnlétünk és az állóképességünk. Számos súlyban kapható, így bárki belevághat a gyakorlatok elsajátításába. Azonban ha kezdők vagyunk, akkor fontos, hogy egy tapasztaltabb ismerősünk segítsen az eszköz használatának elsajátításában.

Step pad
A step pad az egyik leggyakrabban alkalmazott kardiós eszköz, amit otthonunkban is remekül alkalmazhatunk. A step pados edzések szintén remek zsírégetők, és némi kreativitással, számtalan edzésmódszerrel kombinálhatjuk a használatát. Ez ezért is hasznos, mert könnyen monotonná válhat az edzés, és így észrevétlenül is lelassíthatjuk annak ritmusát. Ennek elkerülése érdekében érdemes a gyakorlatokat gyors ütemet diktáló zenére végezni.

A rendszeres mozgással nemcsak a közérzetünk válik jobbá, de több lesz az energiánk, sőt a betegségekkel szemben is ellenállóbbak leszünk. Emellett persze a lapos has, a feszes fenék és a szép izomzat sem hátrányos eredmény!

Comments are closed.

Navigate