4 húsvéti dekoráció, amit te is el tudsz készíteni!

Hamarosan itt a húsvét – a locsolókat és a nyuszit pedig miért is ne várhatnánk egy ünnephez illeszkedő, gyönyörűen feldísztett otthonnal? Olvasd el 4 pofonegyszerű tippünket, amikkel te is bátran elkészíthetsz néhány kreatív húsvéti dekorációt házilag.

1. Nyuszifüzér

Ez a húsvéti dekoráció ablakra vagy egyszerűen csak a falra aggatva is szépen mutat, ráadásul a javaslataink közül ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető. Vágj bele bátran a gyerekekkel is, akik nagy eséllyel az iskolai technikaórán már készítettek hasonló papírfüzért!

E húsvéti dekoráció házilag történő elkészítéséhez színes papírokra, ceruzára és egy éles ollóra lesz csak szükséged. A színes papírokat harmónikaszerűen hajtogasd fel a hosszanti oldaluk mentén. Amikor már jó néhány réteget egymásra tornyoztál, rajzold a tetejére egy nyuszi sziluettjét, aki a két mellső mancsával „fogja” a papír oldalát – így fognak a füzérbe illeszkedő nyuszik „összekapaszkodni”. A nyuszit egy éles olló segítségével vágd körbe (a mancsainál NE!), majd bontsd szét a füzért! A nyuszik arcát később megrajzolhatod színes filccel vagy színes ceruzával is.

2. Húsvéti koszorú

Karácsony óta üresen áll a bejárati ajtó? Itt az idő, hogy feldobd egy tavaszias hangulatú koszorúval! Ehhez egy szalmából készült koszorúalapra, néhány levágott ágra, egy hosszabb, sötétzöld színű drótra, apróbb tojás-, nyuszi- vagy csibedíszekre, egy színes szalagra és egy ragasztópisztolyra lesz szükséged.

A húsvéti koszorút a zöld ágak mellett díszítheted a természet ilyenkor nyíló szépségeivel, például a barkával vagy az aranyesővel is. Az ágakat jó dúsan tedd és erősen drótozd körbe a koszorúalapon – minél többet használsz, annál szebb lesz ugyanis a koszorúd fedése és formája! A ajtódíszedre kerülő húsvéti díszeket ilyenkor hobbiboltokban is könnyedén beszerezheted, de természetesen általad kifújt és megfestett, csirke- vagy fürjtojásokat is használhatsz. Ezeket ragasztópisztoly segítségével erősítsd az ágakra. Végül egy színes szalaggal körbe is tekerheted a koszorúdat, de az is elég, ha egy masnival díszített akasztót készítesz rá.

Húsvéti dekoráció ablakra vagy ajtóra: tojásos koszorú
Forrás: Unsplash / Georgina de Lotz

3. Húsvéti dekoráció kertbe vagy az asztalra: a tojásfa

Az ünnep egyik legtradicionálisabb dísze a tojásfa – ezt ráadásul a karácsonyfához hasonlóan igazán nagy élmény a gyerekekkel együtt elkészíteni. Amennyiben ez a húsvéti dekoráció a kertbe kerül, válassz ki egy rügyező, netán épp virágzó fát, és díszítsétek fel az ágait színes szalagokkal, masnikkal, illetve tojásdíszekkel. Ez utóbbiakat megvehetitek a Jófogáson, virág- és barkácsüzletekben, hobbiboltokban, de persze ti is elkészíthetitek: a tojásokat festés előtt fújjátok ki, majd tetszés szerint dekoráljátok, végül pedig ragasztópisztollyal applikáljatok egy akasztót a csúcsosabb végükre.

A tojásfa emellett az otthonotok dísze is lehet. Ehhez néhány lemetszett barka- vagy aranyesőágra, illetve egy nagy vázára lesz szükséged. Az ágakat díszítsétek fel gazdagon szezonális dekorelemekkel, majd helyezzétek a dohányzó- vagy ebédlőasztal közepére. Néhány naponta cseréld a vizet az ágak alatt, nehogy lekonyuljanak!

Tradicionális húsvéti dekoráció kertbe: a tojásfa
Forrás: Pixabay

4. Tojásos mécsestartó

Ez a húsvéti dekoráció házilag elkészítve a kerti bútorok vagy a bejárathoz vezető út gyönyörű díszévé válhat. Az ünnepi mécsestartókhoz mindössze néhány nagyobb pohárra vagy befőttesüvegre, fürjtojásokra, egy tűre, tojásfestékre, illatos teamécsesekre, színes szalagokra és szezonális virágokra – például százszorszépekre vagy fürtös györgyikére – lesz szükséged.

Húsvéti dekoráció kertbe vagy asztalra: tojásos mécsestartó

Az üvegeket alaposan mosd el. A fürjtojásokat tisztítsd meg, majd a csúcsos végüket szúrd át a tűvel, és óvatosan fújd ki a belsejüket. Ezt követően higított tojásfestékkel színezd őket pasztell árnyalatúra. A megszáradt tojásokat óvatosan tornyozd fel az üvegek feléig, a tetejükre pedig egyensúlyozd ki a teamécseseket. A húsvéti mécsestartó utolsó simításaként az üveget kösd körbe egy szép szalaggal, majd abba függőlegesen tűzz szezonális virágszálakat! A húsvéti dekorációt jövőre is bátran újrahasználhatod, hiszen csak a virágokat kell cserélned rajta.

Comments are closed.

Navigate