5 fantasztikus, lélekmelengető film az ünnepekre

A hideg idő bizony sokszor hatással van a lelkünkre is. Ebben az időszakban hajlamosabbak vagyunk begubózni, az ünnepek közeledtével érzékenyebbé válni. Ilyenkor a lélekápolás egyik legjobb módja lehet egy jó kis esti házimozi. Itt jön a bökkenő: mit is nézzünk? Ha te is unod már a tipikus karácsonyi filmeket, íme 5 nem mindennapi alkotás, ami garantáltan felmelegíti a lelked!

Ahhoz azonban, hogy megtapasztalhassuk a tökéletes filmélményt, meg kell teremtenünk a megfelelő körülményeket. Például egy jó projektor új magasságokba emelheti az otthoni mozizást. Bár ezeket az eszközöket elég borsos áron lehet beszerezni, vannak azonban ma már jóval megfizethetőbb, okostelefonnal használható projektorok is. A lehető legjobb képminőség érdekében válasszunk egy nagy, üres falfelületet, vagy akasszunk fel valahova egy fehér lepedőt, és arra vetítsük ki a filmet! Húzzuk be az összes függönyt, és úgy rendezzük el a bútorokat, hogy mindenki jól lásson. A hangot érdemes a laptop hangszórói helyett egy jobb minőségű eszközről lejátszani. Használhatunk például Bluetooth hangszórókat vagy akár számítógépes hangfalakat is.

Még a filmválasztás okozhat problémát, ugyanis nem könnyű úgy filmet választani, hogy a társaság minden tagjának megfeleljen. Ezért célszerű lehet előzetesen csinálni egy szavazást, melyben négy-öt, különböző kategóriába tartozó film közül választhatunk.

Most összeválogattunk 5 olyan filmet, amik bár teljesen különbözőek, egy valami mégis közös bennük: a szeretetről és az elfogadásról szólnak. Olyan igazi emberi érzésekről, ami a karácsony valódi lényege. Mindegyik maradandó és különleges, mégis teljesen más! Igazi zsákbamacska filmek ezek, amik bármikor, bárkivel megnézhetőek, akár nevetésre, romantikára vagy kalandra vágyunk.

1. Sabrina
Audrey Hepburn igazi klasszikusánál talán nincs is megfelelőbb a kikapcsolódásra. Ha egy gazdag úri fiú és egy szegényebb sorból való lány egymásba szeret, adott minden, amit az ember várhat egy filmtől. Első nyakkitörős szenvedélyes csókok, humorral és kalanddal karöltve.

2. Happy, happy
Ez a norvég film nem egy tipikus komédia. Északi barátaink bizony értenek ahhoz, hogyan nevessenek saját hibáikon, és mi nevetünk velük. Itt aztán megjelenik minden: hatalmas havas tájak, helyzetkomikumok, szerelmi csalódások, váratlan fordulatok és egy néha bevillanó indokolatlan férfikórus. Egyszerre elgondolkodtat és megnevettet. Nem érdemes kihagyni!

3. Barátunk, Superman
Bármennyire is hihetetlen, ez a történet a Szaddám Husszein által uralt Irakban játszódik, és bár bemutatja a kegyetlen és szomorú valóságot, ennek ellenére mégis belekerült a listánkba. És hogy miért? Mert talán az egyik legmeghatóbb, legaranyosabb és magával ragadóbb történet, amit valaha vászonra vittek. Egy testvérpár Superman nyomába indul egy Michael Jackson nevű csacsi hátán, és mi pedig annyira szurkolunk nekik, hogy a rideg valóságnak esélye sincs. Csak néha zökkent ki és fog el minket az a bizonyos szívfacsaró érzés, amely kimondatja: bárcsak léteznének mindent megoldó és mindenkit megmentő szuperhősök.

 4. Csokoládé
Ha instant szerelmi vígjátékra vágysz, ez a film a legtökéletesebb választás. A tündéri alkotással azonban érdemes vigyázni, ugyanis nézése közben ellenállhatatlan vágyat érezhetünk az édességek iránt. Ha a gyomrunk fel is kordul üresen, lelkünk garantáltan megtelik.

5. Szenvedélyek viharában
Ha egy igazi klasszikusra fáj a fogunk, ezzel a filmmel biztosan nem nyúlunk mellé. A több generációt felvonultató filmben van minden, ami kell: szerelem, szenvedés, boldogság, csalódás, kaland és romantika, és ami talán a legjelentősebb: a család szerepe és fontossága. Mindez hatalmas színészekkel tálalva. Mindent összevetve, egy igazi fullextrás mozi, ami szinte minden korosztályt megérint.

Kellemes mozizást!

Comments are closed.

Navigate