A tökéletes fürdőszoba titka

A fürdőszoba az egyik legfontosabb része a lakásnak. Ez az a hely, ahol szépülünk, lazítunk és ápoljuk testünket és lelkünket. Éppen ezért az sem mindegy, hogy hogyan rendezzük be. Íme néhány tipp, hogyan hozd ki a lehető legtöbbet a fürdőszobádból.

Fürdőszobánkat, akár csak a lakásunk többi részét, fontos személyiségünkhöz igazítani. Szerencsére manapság számos trendből meríthetünk ötletet, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább passzolót. A letisztult minimalista stílustól kezdve a színes dizájnig, igen széles termékpalettából válogathatunk, mi pedig összegyűjtöttünk néhány fontos részletet, aminek segítségével te is könnyebben kialakíthatod a tökéletes fürdőszobát.

A lényeg az összhang
A tökéletes fürdőszoba egyik elengedhetetlen része a szaniter és a burkolat megfelelő kiválasztása. Törekedjünk az összhangra. Manapság például különösen népszerű a spa hangulatú letisztult stílus, amire a lágy vonalak, és a természetközeli színek a jellemzők. A másik kedvelt összeállítás épp az ellenkezőjét mutatja, például fehér burkolat mellett a fekete szögletes bútorok. Hatalmas a választék a csempék tekintetében is, kezdve a mozaikostól a markánsabb méretű darabokig. A legcélszerűbb épp ezért először ötletet merítenünk, meghatároznunk milyen stílusú fürdőt szeretnénk kialakítani, mi az, ami leginkább passzol az életvitelünkhöz és az igényeinkhez, majd lőjünk be egy színpalettát, hogy vásárláskor esélyünk se legyen a hibára.

Kád vagy zuhany?
Szerencsések vagyunk, ha mindkettőt megengedhetjük magunknak, azonban, ha muszáj döntenünk, akkor is érdemes végig gondolnunk mi számunkra a fontosabb. Szeretünk hosszú fürdőket venni? Ez az, ami kikapcsol minket, akkor a kád mellett döntsünk. Ha kicsi a fürdő, esetleg általában idő szűkében vagy jobb, ha a zuhanyt választod. A trendek azt mutatják a zuhanyzók tekintetében, hogy a vásárlók jobban szeretik azt a megoldást, hogy a zuhanytárca nem töri meg a szoba burkolatának harmóniáját, és a megfelelő lejtés mellett természetesen, de egy síkban helyezkedik el a padlóval. A kádaknál egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a szabadon álló, dizájner kádak, amik a helyiség leglátványosabb elemévé válhatnak. Ilyenkor azonban érdemes olyan burkolóanyagot választani, ami kiemeli a kád formáját.

Lépésről lépésre
Ha már te is belevetetted magad a fürdőszoba tervezésbe, bizonyára rájöttél, hogy ez nem is olyan egyszerű feladat, mint aminek látszik. A megfelelő csempék és szaniter kiválasztása után ugyanis még rengeteg teendő vár rád. Ki kell választani a fűtőtesteket, a csaptelepeket, tükröket és még sorolhatnánk. Hogy ne vessz el a dizájner elemek tengerében, haladj lépésről lépésre. Például kezdd a legfontosabb elemek kiválasztásával, a végére pedig hagyd a legkisebbeket, például a törülközőket.

Praktikusság vs. dizájn
Ha már a burkolat és a szaniter kiválasztásra került jöhet a mosdó és a csaptelepek, ahol érdemes a praktikusságra is odafigyelni. A mosdónál és a csaptelepeknél igyekezzünk a környezettudatosságot előtérbe helyezni. Manapság itt is a dizájn kerül előtérbe a vásárlóknál, azonban később kiderülhet, hogy a látvány a kényelmes használat rovására megy. Fűtőtest tekintetében, egy fürdőszobában a legpraktikusabb választás talán egy elektromos radiátor, ami törülközőszárító is egyben.

Ezek mellett szükségünk lesz rengeteg kiegészítőre: fürdőszoba szőnyegre, tükörre, szappantartóra, törölköző akasztóra, lámpákra és egyéb dísztárgyakra, hogy még otthonosabban érzzük magunkat benne. Itt szintén törekedjünk arra, hogy színben harmonizáljanak a berendezési tárgyakkal és ne csak szépek, hanem funkcionálisak is legyenek.

A lényeg tehát a türelmes, gondos előkészület és tervezés. Ne hagyjuk, hogy egy-egy mutatósabb darab letérítsen az elképzelésünkről. Haladjunk lépésről lépésre, és ne sajnáljuk a befektetett energiát, így a végeredmény egy igazi mini relaxáló központ lehet egy tökéletes fürdőszoba formájában.

Comments are closed.

Navigate