Néhány szuper eszköz, ha egészséges életmódra váltanál

Úgy érzed, eljött az ideje a változásnak? Egészségesebben és sportosabban szeretnél élni? Összegyűjtöttünk néhány olyan eszközt, amivel könnyebben megy az életmódváltás!

Mikor beköszönt egy újabb év, bizony sokan elhatározzuk, hogy a jövőben majd komoly lépéseket teszünk az egészségesebb életmód érdekében. De legtöbbször mégis nehéz ezt elkezdeni. Éppen ezért gyűjtöttünk most össze néhány olyan segédeszközt, melynek segítségével könnyebben indulhatsz el a testi-lelki megújulás útján.

Az egészséges táplálkozásért
Az egyik leghasznosabb termék a smoothie-készítő funkcióval is rendelkező turmixgép. Egy ilyen eszköz segítségével könnyedén készíthetünk ízletes és egészséges reggelit akár az egész család számára is. Általában ezeknek a gépeknek kompakt és helytakarékos a kialakítása, ám válasszunk olyat, aminek magasabb a teljesítménye, pl. 350W-os, és a pengéje jégaprításra is képes, a nyári forróságban egy ilyen kütyü lehet a megmentőnk. Ha szeretnénk minden reggelt igazán egészségesen kezdeni, de nem akarunk erre sok időt áldozni, akkor egy turmixgép megfelelő választás egy kisebb konyha esetén is!

Az egészséges reggelik és italok elkészítéséhez egy másik praktikus segédeszköz a citrusprés feltét, amivel a préselt gyümölcslé egyenesen a flakonba jut. Gondoljunk csak bele, mennyire szuper kis eszköz ez a reggeli rohanás közben.  A legtöbb típus, a forgalomban leggyakrabban kapható PET palack szájára is felhelyezhető.

Az egészséges életmód elengedhetetlen része a megfelelő folyadékfogyasztás. Egy aromabetétes kulaccsal nemcsak a környezetet óvjuk, de a finom és egészséges reggeli után napközben is gondoskodhatunk arról, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk. Az aromabetétnek köszönhetően pedig bárhogyan ízesíthetjük, például különféle gyümölcsökkel, friss mentával vagy citromfűvel, mindez ráadásul látványra se rossz, így biztosan elég gyakran kortyolunk majd bele.

Ha sportolásról van szó:

Gumiszalag
Ezt a szuper kis eszközt rengeteg különböző gyakorlathoz tudod használni, ráadásul nem foglal sok helyet. Segítségével, a saját súlyoddal edzhetsz, de abban is segít, hogy szabályosan végezd el a választott gyakorlatokat. Mindemellett pedig a nyújtásban is szuper társad lehet. Ha most kezdtél aktívabban sportolni, erre a funkcióra különösen szükséged lehet. Ám mielőtt használnád, kérd egy szakember segítségét, hogy megmutassa a megfelelő alkalmazást.

Napló
Bár tény, hogy ez nem sporteszköz, az életmódváltás során az egyik legfontosabb dologgá válhat a számunkra. Beleírhatjuk az edzésen elért eredményeinket, ami később nagyon jól fog jönni, hogy láthassuk a fejlődést. Az edzésnapló kialakításával megtervezhetjük a következő edzéseket, sőt motivációt is meríthetünk belőle.

Regeneráció
Ahhoz, hogy jól teljesíts, különösen, ha kezdő vagy, elég időt kell hagynod a regenerációra. Ebben segít például az SMR-henger, ami egy szivacshenger, és megfelelően használva segíti a nyújtást és serkenti a vérkeringést, így hamarabb regenerálódhatnak az izmaink.

Az életmódváltás nagyon hosszú folyamat, de az első és legfontosabb lépés az elhatározás. Légy magaddal türelmes, hiszen Rómát sem egy nap alatt építették. Sok sikert!

Comments are closed.

Navigate