5 helytakarékos ötlet a lakásba!

Otthonunkban fontos tényező, hogy a lehető legpraktikusabban használjuk ki a rendelkezésünkre álló tereket. Hoztunk nektek néhány ötletet, helytakarékos bútormegoldásokra!

Bármekkora is legyen a lakás, rengeteg tárolóhelyre van szükség és persze nem árt, ha hely is marad a nappaliban, ahol kényelmesen tudjuk fogadni a vendégeket. Bizony sok fejtörést okozhat a lakás optimális kihasználása, ám szerencsére manapság már számos olyan bútor elérhető a piacon, ami nem csak praktikus, de jól is mutat a lakásban. Ezekből következik néhány szuper ötlet.

Beépített szekrény
Ha szeretnénk az otthonunkat nyugodt hellyé varázsolni, nem árt megfelelő mennyiségű tárolóhelyet létrehoznunk használati tárgyainknak. Rendkívül praktikus, ráadásul szinte láthatatlan megoldás erre egy beépített szekrénysor, amit fontos, hogy a lakás falaihoz, színéhez igazodva válasszunk. A legjobb, ha úgy alakítjuk ki, hogy a teljes falfelületet beborítja, egészen a plafonig, így majd teljesen beleolvad a környezetbe.

Miniétkező
Kis lakás, kis konyha. Ám az ilyen lehetetlen helyzetekben sem kell lemondanunk az étkezőasztal nyújtotta kényelemről. Szuper helytakarékos eleme lehet otthonunknak egy falról lehajtható étkezőasztal és ülőke, mely használaton kívül szinte semmi helyet sem foglal.

Térelválasztó szekrény
Egy kisebb lakásban sokszor gondot okoz a különböző funkciójú terek elválasztása. Adott egy nagyobb helyiség, de szeretnél egy dolgozószobát, nappalit vagy egy hálófülkét? Nos, erre lehet kiváló megoldás egy dekoratív térelválasztó szekrény, amitől szellős marad a szoba, ám különálló részekre bontja a teret. Fontos, hogy sose használj olyan szerkényt, amely nem kimondottan erre való, hiszen könnyen felborulhat, és így balesetveszélyes!

Mágneses vasalódeszka
Bizonyára sokan találkoztunk már a vasalódeszka elrejtésének problémájával. Van azonban egy szuper találmány, amivel ezt a terhet is levehetjük a vállunkról. Létezik már ugyanis mágneses vasalóterítő, amit akár a mosógépre vagy az asztalra is könnyen rátehetünk, majd a házimunka végeztével, akár egy kisebb fiókba is rejthetjük.

Térnövelő tükör és tapéta
Ha bútorokkal már nincs lehetőségünk helyet csökkenteni, terítékre kerül az optikai csalódás. A falakat világosra fessük, ez ugyanis tágítja a teret, különösen, ha egy-egy helyre tükröt is helyezünk. Nem kell félnünk a színektől a kis lakásokban sem, bár a falakat illetően érdemes visszafogottan dekorálni, ebben az esetben sem jó a túlzsúfoltság. Az élénk színű dekoráció inkább a kiegészítőkkel ideális, legyen szó műtárgyakról, képekről, textilekről, párnákról vagy éppen egy feltűnő színű bútorról, kanapéról.

Attól, hogy kicsi a helyünk, még nem azt jelenti, hogy nem álmodhatunk valami szebbet, jobbat, légieset és gyönyörűt. Növeljük a nyitott tereket, legyenek világosak a falak, és ha tehetjük, használjunk természetes anyagokat és színeket a bútorok esetében is. Jó érzés, ha mindennek van helye, de közben nem nyom agyon mindent a sok bútor, és marad egy kis élettérük is.

Comments are closed.

Navigate