Ezek a ruhadarabok a 2020-as tavaszi divattrend alappillérei

Bár még éppen csak kimásztunk a téli mínuszokból, jó, ha előre felkészülünk az elkövetkező időszak enyhébb időjárására. Mutatjuk mivel érdemes felfrissítened a gardróbodat!

A divatlapok már ősszel beharangozták 2020 várható tavaszi trendjeit, amiből egyértelműen látszott, hogy a retró irányzatok idén is folytatják hódító útjukat. Jó pár ruhadarabot régi ismerősként üdvözölhetünk, de természetesen újdonságok is várnak ránk. Összegyűjtöttük az idei tavasz meghatározó trendjeit!

Amik maradnak a gardróbban
Továbbra is hódít a hetvenes évek stílusa, ami a garbókban és a nagy gallérokban érhető leginkább tetten. Ez a vonal már a tavalyi divatot is befolyásolta, így ha már beszereztél néhány ilyen darabot, jó hír számodra, hogy ez a trend idén is marad. A nyolcvanas évek lakk csodái is visszaköszönnek a ruhákon, kiegészítőkön. Ez a szintén tavalyi divatelem várhatóan 2020-ban is népszerű lesz. 

Élénk színek
Nincs nagy változás a színek terén sem, ugyanis az elmúlt évben olyannyira népszerű neonárnyalatok, idén is a divat szerves részét képezik. A tavasz a megújulás időszaka, ez a fajta frissesség pedig a ruhákon is visszaköszön.  A zöld, sárga, pink színek sok anyagon megjelennek majd, de a természetes kék – ami egyébként az év színe is lett – szintén a divatmárkák egyik kedvence lett.
Ha esetleg úgy érzed, hogy számodra túl hársnyak ezek a színek, bátran párosítsd egy-egy sötétebb árnyalattal, kiegészítővel, így megőrizheted a komolyabb összhatást.
Emellett persze a neon szöges ellentéte, a földszínek is töretlen népszerűségnek örvendenek majd. De hát ezért is szeretjük annyira a divatot. Mindenki megtalálhatja a számára leginkább tetsző, stílusához passzoló árnyalatokat.

A blézer éve
Akár azt is kimernénk jelenteni, hogy 2020 a blézer éve lesz a divat terén. Az irodai sikket meghatározó darabok mellett a lezserebb szabású kabátkák is divatosak lesznek, sőt! Párizsban rengeteg variációban mutatták be őket: fodrokkal, virágos rátétekkel díszítve, flitteres anyagból, szokatlanul élénk színből elkészítve vagy épp minimalista, maszkulin stílusban szabva. Egy biztos: ez a ruhadarab igazi jolly joker, hiszen bátran variálható, akár elegánsan akár sportosan szeretnénk megjelenni.

Csíkok
A minták terén a hosszanti csíkozású szettek, ruhák lesznek meghatározó résztvevői a tavasznak. Mindegy, milyen az alakja, színe, hossza vagy a mintája. A könnyed anyagú vagy akár kötött csíkos ruhák nemcsak a kifutókat, de az utcákat is meghódítják. Itt azonban nem csak a komplexebb ruhakölteményekre kell gondolni. Bátran vegyük elő a szekrény mélyéről a régi, csíkos pólóinkat, hiszen kiegészítőkkel kombinálva újjászülethet, és egy divatos viselet válhat belőle.

Az idei tavasszal ugyan nem történtek hatalmas változások a trendeket illetően, azonban egy kis kreativitással régi ruhadarabjainkat néhány újjal felturbózva egyedi szetteket kreálhatunk. És a lényeg persze, hogy közben jól is érezzük magunkat a bőrünkben!

Comments are closed.

Navigate