Így rendezz tökéletes szilveszteri házibulit!

Ha úgy döntöttünk, hogy idén elvállaljuk a házigazda szerepét szilveszterkor, bizony felköthetjük a gatyánk. Egy parti megszervezése ugyanis nem egyszerű feladat. Persze nem is lehetetlen. Íme néhány trükk, hogyan láss neki az előkészületeknek.

A szilveszter az év elbúcsúztatásáról, az elengedésről, és a reményekkel teli új év köszöntéséről szól. Éppen ezért ez az év egyik legnagyobb buli eseménye. Az ország szinte minden szórakozóhelyén tartanak az eseményhez illő rendezvényeket, partikat, ám sokan szeretik szűkebb körben megünnepelni ezt a jeles napot, méghozzá egy házibuli keretein belül. Ha idén rád osztották a házigazda szerepét bizony, számos dolgot szem előtt kel tartanod a buli napja előtt. Jó pár kiegészítőt kell beszerezni, meg kell tervezni a menüt, át kell rendezni a lakást, meg kell hívni a vendégeket, mindezek felett ráadásul még az elvárásoknak is meg kell felelni. Ha pedig nem vagy elég felkészült, a házigazdák legnagyobb rémálma is megvalósulhat: egy unalmas és borzasztó szilveszteri buli. Na de fő a nyugalom, még van idő a tökéletes felkészülésre, és erre most mi is adunk néhány tippet.

Fontos lépések
Mielőtt boldog, boldogtalant meghívnál a szilveszteri buliba, mérlegelj, hogy hány főt tudsz vendégül látni. Gondold át, hogy kiket látnál szívesen és mi az az ideális szám, ahányan még kényelmesen és veszélymentesen elfértek.

A szilveszteri menü is a te reszortod, azonban nem kell itt nagy dolgokra gondolni, célszerű többfajta, egyszerű szilveszteri éhségűzőt készítened. Egy azonban fontos, ne feledkezz meg az éjfél utáni hagyományos virsliről sem, amit akár fel is turbózhatsz, hogy lenyűgözd a vendégeket. Készíts sörbundát, amiben kisütheted őket, vagy például bacon szalonnába is csomagolhatod. És persze lehetőleg mindezt ne a nagyi étkészletébe tálald, szerezz be esetleg egy olcsóbb verziót, ha nem szereted a műanyagot.

Emellett fontos, hogy készíts eseményt a social média platformokon, hogy pontosan tudd, hány vendégre is számíthatsz.

Dekoráció
Szilveszterkor az arany, vagy bármilyen fémesen csillogó szín nélkülözhetetlen. Ha az aranyat fehérrel, vagy feketével kombinálod, nem tévedhetsz! Lufikat bármelyik boltban beszerezhetsz, és ha van egy szabad falfelületed, látványos dekorációt készíthetsz, ahová a vendégváró falatokat is teheted. A lufik belsejébe tölts egy kis csillámport, melyek a lufi falára tapadva szuper látványos dekorációs elemmé válhatnak. A karácsonyi díszeket is előkaphatod, különösen a csillogó gömböket, hogy még inkább Nagy Gatsby miniatűr szilveszteri partiján érezhessék magukat a vendégek. Ezekkel a környezetre is jobban vigyázol!

Hol az én poharam?
A bulin általában sosem jegyzi meg senki, melyik volt az ő pohara, hacsak nem ragaszt rá valami egyedit. Ötletes és egyben vicces megoldás, ha színes keménypapírból a férfiaknak különböző formájú bajuszokat, a nőknek pedig különböző alakú ajkakat vágsz ki. Ha ezeket használják, mindenki megismeri majd a saját poharát és még vicces is lesz a látvány, amikor isznak.A buli lelke
Ha a társaság nemcsak a bulizásra, hanem a szórakozásra is nyitott, dobd fel a hangulatot közös játékokkal. Ezek remek hangulatot teremtenek, és a versenyszellemet is kihozhatod barátaidból.

Az év házigazdája
A „kerítő” szerepét is kicsit magadra kell, hogy öltsd. Az ismeretlen embereket mutasd be egymásnak, dobj fel közös témákat, hogy az este folyamán lehetőleg senki se áruljon petrezselymet a sarokba. Próbálj meg lehetőleg mindenkivel társalogni, és persze ne klikkesedj. Elvégre a vendégeid elsősorban miattad érkeztek.

Bizony nem ez lesz életed legnyugodtabb estélye, azonban, ha a felsorolt dolgokra odafigyelsz, senki sem fogja kifogásolni a szervezőképességedet. Az egyetlen dolog, amitől szerintünk feltétlenül óvakodj, az a konfettiágyú, hacsak nem akarsz húsvétkor is találkozni vele a rejtett zugokban, miközben éppen egy kóbor tűlevélbe lépsz.

Comments are closed.

Navigate