Őszi szépségápolási tippek- trendi körmök és sminkek

A hideg időben is fontos a szépségápolás: a bőrünk védelme, a trendi, őszi körmök és őszi sminkek elengedhetetlenek az igényes megjelenéshez. Íme néhány tipp, hogy miként is tehetsz ősszel a szépségért.

natúr, őszi sminkek a hétköznapokra

Bőrápolás

Bár sokan már megtaláltuk a megfelelő bőrápolási csodaszereket, azért mindig jól jön egy-egy jó tanács, hogy mire is figyeljünk oda, ha érkezik a hideg időjárás. Az őszi időszakban fontos, hogy regeneráljuk bőrünket a nyár megpróbáltatásai után és tápláljuk a hideg beállta előtt. A legfontosabb, hogy mindig a bőrtípusunknak megfelelően vigyázzunk az arcunkra, viszont ennek a pontos meghatározását inkább bízzuk szakemberre.

Amit viszont már magad megtehetsz otthon is:

őszi bőrápolás hámlasztással
  • Kíméletes hámlasztás:
    Az AHA savat tartalmazó készítmények alaposan, de kíméletesen tisztítják az elhalt hámréteget, bőrirritáció nélkül. Emellett akár a pigmentfoltok halványulásában, vagy a ráncok csökkentésében is segítenek, nem mellesleg sokkal puhább lesz tőlük az arcbőr.
  • Megfelelő hidratáltság:
    A tápláló arckrémek is sokat számítanak a hideg időjárásban, hogy a bőrünk ápolt és egészséges lehessen. A linolban és olajokban gazdag krémek, valamint a regeneráló éjszakai krémek használata ilyenkor elengedhetetlen.
  • A testedről sem feledkezz el:
    Használj heti egyszer bőrradírt, majd vitaminokban és hatóanyagokban gazdag testápolóval vagy testvajjal tegyél a bőröd mély hidratáltságáért. A fűtés kezdete után ugyanis a bőr sokkal szárazabbá válik és ezzel segíthetsz megszüntetni a kellemetlen viszketést okozó szárazságot.
  • Étkezz egészségesen:
    A szépségápolás elengedhetetlen része az egészséges táplálkozás. Igyál sok tiszta vizet, egyél vitaminokban, antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban gazdag ételeket. Egyél sok almát, mandarint a C-vitamin, sütőtököt, céklát a vas pótlása, valamint szőlőt és gyömbért az immunrendszer erősítése miatt.
  • Mindezzel elengedhetetlen a pihenés. Készíts egy relaxáló fürdőt, majd tegyél fel egy tápláló arcmaszkot és kezdődjön az ÉNIDŐ.
körömtrendek színválasztás

Trendi körmök

Az ápolt, igényes körmeinket még a férfiak is megcsodálják, így érdemes minőségi termékekkel, profi szakemberrel végeztetni a „piszkos” munkát és mi inkább csak koncentráljunk addig is a semmittevésre. Ha otthon készítenéd el, már rengeteg kezdőcsomag érhető el a házi körmözésre, akár használtan is, amihez csupán a türelmedre és egy kis kézügyességre van szükség.

A minimalista megjelenés sosem megy ki a divatból. Az egyszerűbb, rövidebb francia körmök vagy az egyszínű lakkozás, néhol kisebb mintával vagy egy-egy kővel a legjobb választás. Minden alkalomra, munkahelyre és rendezvényre is ápolt és igényes megjelenést kölcsönöz. Mutatunk is néhányat!

színes körmök ősszel is, szépségápolás
bőrápolás és őszi körmök, szépségápolás
sötét színű őszi körmök, szépségápolás
őszi körmök, szépségápolás

Őszi smink

Ki ne szeretne úgy tündökölni, mint a kedvenc híressége?! Manapság ezt már nagyon könnyen megtehetjük. Rengeteg videó van arról az interneten, hogy miként edzünk, étkezzünk vagy sminkeljünk úgy, mint a példaképeink. Egy egyszerű, visszafogott nappali sminkkel mindenképpen dobhatunk a hétköznapi megjelenésünkön. Ehhez használtan is sok alapanyagot találhatunk, ugyanis gyakran van, hogy elsőre nem találjuk meg a megfelelő színt és továbbadjuk a termékeket, így csökkentett áron is hozzájuthatunk sminktermékekhez.

naturális, őszi sminkek szépségápolás

Az őszi smink a visszafogottságtól lesz igazán különleges. Barnás, természetes árnyalatú szemhéjfestés, nude vagy halvány rózsaszínes rúzsok és egy kis bronzosító szükséges csupán az igényelt alapozás után.

piros rúzs feldobja a nude sminket is, szépségápolás

A bevállalósabb nők a nude sminkeket feldobják a vörös vagy lilásabb rúzsokkal, amiből már a matt, fényes, metálos színárnyalatoktól kezdve mindenféle megtalálható a boltokban.

erős őszi sminkek, szépségápolás

A másik véglet az erős rúzsok mellett a füstös szemsminkek a határozott arckontúrokkal. Egy bájos arcból is nagyon könnyen ki lehet hozni komoly változásokat az erős sminkkel. Ez sok esetben eléggé meg is változtatja az arcot, így ha a természetesség híve vagy, akkor ez kevésbé ajánlott.

Természetesen az összképnél fontos, hogy a ruházatunk is igényes legyen. Ha fenntarthatóan élünk, akkor a ruháinkat ugyancsak beszerezhetjük rövid keresgélés után másodkézből is, ezzel is óvva a környezetünket.

Comments are closed.

Navigate