Tippek a tökéletes gardróbszobához!

Sokan álmodozunk arról, hogy legyen egy külön gardróbszobánk, aminek segítségével sokkal átláthatóbban tárolhatjuk a ruhákat. Ez a kis helység azonban nemcsak a zsúfolt, ruhákkal teli nappalitól, hálószobától ment meg minket, de a reggeli kaotikus készülődést is megszüntetheti. Ha otthonunkban lehetőségünk van rá, hogy kialakítsunk egyet, érdemes belevágni! Ehhez gyűjtöttünk most szuper lakberendezési tanácsokat!

Mielőtt nekiállnánk átgondolatlanul berendezni a szobát, érdemes a hirtelen jött vásárlási láznak megálljt parancsolni. Bár egyszerűnek tűnhet első pillanatra a gardrób kialakítása, hiszen “csak egy nagy szekrényre” van szükségünk, ez valójában összetettebb, és ha igazán hasznosan akarjuk kialakítani, komoly tervezést igényel. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy férfi vagy nő fogja-e használni, ahogyan az sem, hogy elegánsabb, vagy éppen sportosabb a ruhatárunk. Sok szempontot figyelembe kell venni a kialakítás előtt, hogy az igényekhez igazodó lehető legpraktikusabb elrendezést tudjuk kialakítani.

A szoba alfa és omegája: a gardróbszekrény
A szekrény a gardróbszoba kialakítása tekintetében kulcsfontosságú szerepet játszik. Fontos azt szem előtt tartani, hogy ki fogja használni a helyiséget, ugyanis a praktikusságot és a kényelmet szem előtt tartva, választhatunk női és férfi szekrénysort is. Persze léteznek kombinált darabok, de ha közösen is használjuk a szobát a másik nemmel, érdemes mindkettő típusból beszerezni egy-egy modellt.

Hogy miért? Mert egy ilyen szekrény kialakítása, elosztása, elemeinek funkcionalitása mind mind a nemek ruhatárának elvárásaihoz igazodik. Egy szó mint száz, mindennek megvan a helye egy ilyen csodabútorban.

Polcok vagy akasztók? 
Az, hogy milyen elemekből álljon leendő szekrényünk, fontos szempont a megvétel előtt. El kell döntenünk, mi mindent szeretnénk itt tárolni. Ha például sok estélyi-, koktélruha lapul a szettjeink között, olyan típust válasszunk, ahol nagyobb hely áll rendelkezésre a vállfán sorakozó ruháknak. Szeretjük dobozokban tárolni a dolgainkat? Jellemzően inkább a sportos, lazább viseletet kedveljük? Akkor egy polcos modell a nekünk való! Kialakítás tekintetében szerencsés a tolóajtós verziókat választani, különösen, ha kevés a helyünk. 

Egyéb kiegészítők
Amire mindenképpen szükségünk lesz, az egy teljes alakos tükör. Szerencsére manapság már sok olyan szekrény is beszerezhető, aminek egyik ajtaja tükrös, így ezt a problémát már a bútor vásárlásakor kipipálhatjuk. Ha mindenképpen különálló tükröt szeretnénk, válasszunk olyat, ami forgatható, mozgatható, hogy kényelmesen ellenőrizhessük, viseletünk megfelelően áll-e rajtunk.

Szintén elengedhetetlen a megfelelő fény. Nincs rosszabb egy sötét gardróbnál, ahol egyrészt a ruháinkat sem találjuk meg, ráadásul az összeállítások színét sem tudjuk meghatározni. A szokványos lámpák mellett a könnyebb keresés érdekében érdemes a gardróbszekrény belsejébe is fényforrásokat helyezni. Erre tökéletes megoldást jelentenek az érintős, vagy mozgásérzékelős led lámpák, melyek mérete könnyen alakítható, és pillanatok alatt felhelyezhetők az öntapadó papucsok segítségével. 

A berendezés során azt is el kell döntenünk, milyen funkciókkal bírjon még leendő gardróbunk. Szeretnénk-e például vasalódeszkát a helyiségbe, ugyanis ennek tárolásáról is gondoskodni kell. Ami fontos része lehet még a szobának, az a relaxációs zóna, amit egy kényelmes puffal, fotellel meg is oldhatunk. Bár feleslegesnek tűnhet, de egy ruhaszelektálós nap folyamán itt megpihenni, maga lesz az álom!

A gardrób nemcsak egy szoba. Egy olyan menedék lehet a számunkra, ahol az emlékeinket is őrizhetjük ruháinkba, ékszereinkbe zárva. Megadja az esélyt az énidőre, és arra, hogy a napi készülődés ne egy stresszes momentuma, hanem élménye legyen a napnak!

Comments are closed.

Navigate