Nyári divatmustra – mutatjuk az idei trendeket!

Az elmúlt hosszú hónapok gyötrő bezártsága után jóleső érzés újra kiszabadulni és társaságba merészkedni. Éppen ezért eljött az ideje, hogy kicsit felfrissítsük a gardróbunkat. Szétnéztünk az idei nyár trendjei között, hogy könnyebb legyen a dolgotok. Íme néhány szuper divattipp!

Mivel a divat általában túlhangsúlyozza a különböző elemeket, erre számíthatunk a 2021-es nyári trendeknél is. Biztosan láthatunk majd merész darabokat az utcákon, vagy akár régi klasszikusokat új köntösben. Összességében azonban az elmondható, hogy a szolid színvilágok a jellemzőbbek, de sokat megmutató szabásmintákkal kombinálva.

A klasszikus fekete-fehér
A forró nyári napok ellenére úgy tűnik a monokróm lesz a menő. A fekete fehér összeállítás megjelenhet egy ruhadarabon, vagy egy elegáns fekete nadrágot ötvözhetünk hófehér, esetleg ekrü színű blúzokkal. A monokróm összeállítások kifinomultságot sugároznak, és minden esetben felhívja magára a figyelmet a viselője. Ráadásul a klasszikus és időtlen stílushoz is illenek. Arra azonban fontos figyelni, hogy kissé felnagyíthatják az idomokat, így érdemes alkatunkhoz megfelelően kombinálni ezeket a darabokat. 

A haspólókon túl
Ha valakit megbotránkoztattak a haspólók, jobb ha idén nyáron félrenéz. A divattervezők iránymutatása szerint, a 2021-es trend most már a falatnyi melltartószerű felső lesz. Ugyan léteznek olyan darabok, amelyek egy kicsit visszafogottabbak, de vélhetően olyan hölgyeknek készülnek majd ezek a darabok, akik egyébként sem riadtak vissza a merészebb kollekcióktól. Az viszont tévedés, hogy a rövid felsőket csak a modell alkatú lányok hordhatják, az alacsony, plus size lányok is nyugodtan felvehetik. Nem is kell feltétlenül hasat villantani benne, hiszen elegánsan össze lehet állítani egy ilyen szettet magas derekú nadrágokkal és hosszú felsőrészekkel. Arra érdemes odafigyelni, hogy vagy a crop-top, melltartórész legyen mintás, vagy a többi ruhadarab.

Virágminták mindenhol!
Ez a minta akkor a legizgalmasabb, ha elnagyolt és élénk színekkel virít. Mivel az idei nyár trendje a feltűnésről szól majd, egyáltalán nem baj, ha vadabb verziót választunk. Főként a talpig érő, maxiruhák lesznek a divat középpontjában. A mini ruhák helyett trend lesz a lágy, könnyed esésű, kissé áttetsző anyagú ruha. A hivalkodó spagettipántok helyett vélhetően jobban fut majd az a típus, amelyik a virág szirmaihoz hasonlóan omlik a vállra. Esetleg csuklóig ér, és ott bővül. Talán az elmúlt évekhez képest újdonság, hogy ezeket már övtáskával is bátran lehet hordani, holott talán korábban igencsak furcsán néztek volna ránk a járókelők. Döntően itt is az elegancia dominál, ami nőiességet és sikket sugároz viselőjéről.

Tüll minden mennyiségben
Ez a trend jó néhány éve töretlenül visszatér. Minden alkalommal egyre merészebben kombinálják a divattervezők pamuttal, bőrrel, de még kordbársonnyal is. (Ez utóbbit csak igazán elszántaknak ajánljuk!) Itt alapszabály, hogy egy világos színű tüllszoknyához már ne válasszunk rikító felsőt. Ötvözhetjük egy sötétkék vagy mély barna toppal, amire aztán felvehetünk egy derék-középig érő nyári farmerkabátot. 

A tüll persze nem csak a szoknyákon jelenik majd meg, hanem a blúzokon is. Sikkes lesz a tavalyi nagy sláger válltömések helyett puffos tüll vállú darabot választani. Enyhén áttetsző anyaga miatt csak sejteti majd ezt a testrészt. Illetve a buggyos ujjak tulajdonképpen bárhol megjelenhetnek majd a váll, felkar és alkar részeknél is. Ezek a modellek nem hangsúlyozzák ki az idomokat, hiszen nem feszülnek a testre, de éppen ezért tökéletesek is a nyári hőségben. Ráadásul a teltebb és vékonyabb hölgyeknek is remekül állnak.

A divatirányzat a cipőket illetően most kényelmesen követi a praktikumot, hiszen a maxi ruhákhoz és a tüllszoknyához is felvehetünk lapos talpú lábbeliket. A gyötrő, extrém magassarkú cipők kora ezennel lejárt. Készülhetünk ismét a balerina típusokra, ami évről évre örök kedvenc.

A divatmustrán végignézve egy biztos, az idei trendek nem csak a modell alkatú hölgyeknek kedveznek, hanem mindenki számára elérhető és viselhető darabokat tartalmaznak. Az elegánstól az extravagánsig, bárki megtalálhatja a stílusához leginkább passzoló ruhakölteményt.

Comments are closed.

Navigate