Elektronikai tárgyak használtan- karácsonyi ajándéknak is

Az évnek ezen szakaszában a legjobb eladni a már nem használt dolgainkat, ugyanis karácsonyra sokkal többen vesznek elektronikai eszközöket ajándékba, mint máskor. Itt az ideje, hogy a porosodó tárgyainkat és eszközeinket akár karácsonyi ajándéknak továbbadjuk. Olvasd el bejegyzésünket arról, hogy az elektronikai tárgyak használtan is mennyire népszerűek az ünnepi időszakban.

Sokan vagyunk, akik lecseréljük a régi eszközeinket egy újabb, korszerűbb variációra, de a régit csak elrejtjük a szekrény mélyére ahelyett, hogy eladnánk és visszaforgatnánk az új termék árába. Karácsony tájékán különösen népszerű a használt árucikkek adás-vétele, ugyanis nyomott áron juthatunk hozzá közel tökéletes és új termékekhez, amelyeket így nyugodtan ajándéknak is szánhatunk.

Vegyük sorra, mi az, amit érdemes ilyenkor eladnunk és mit szerezhetünk be az ünnepek előtt.

elektronikai eszközök

Elektronikai tárgyak eladása

Sokunknak megfontoltnak kell lennünk az év legköltségesebb időszakában, hiszen kevesen vagyunk még, akik kihúzzák, hogy kit ajándékozzanak, így mindenkinek kell ajándékot venni. Valljuk be, hogy ez hatalmas kiadás lehet, akár több tízezer forint is, ami elronthatja a karácsonyi felhőtlen boldogságunkat.

Váljunk meg a már nem használt elektronikai tárgyak tömegétől, amit a fiókok rejtenek! Hogyan is kezdjünk neki?

  • Keressük elő a régi eszközeinket és meglévő irataikat, esetleg garanciapapírjaikat.
  • Csoportosítsuk saját magunknak, hogy mi is áll rendelkezésünkre az eladáshoz. Ez a lista csak példaként szolgál, amit ilyenkor érdemes eladnunk.
    Szépségápolási eszközök: hajvasaló, hajszárító, hajsütővas, szőrtelenítő készülékek.
    Kommunikációs és szórakoztató készülékek: telefon, tv, laptop, számítógép, monitor, fényképezőgép és kiegészítői, bluetooth hangszóró, lemezjátszó, okosóra, Xbox vagy PS4.
    Háztartási- és konyhagépek: vasaló, turmixgép, kenyérsütő, fritőz, akár háztartási nagygépek is, mint mosógép, szárítógép, hűtő.
  • A nem használt termékeinket tisztítsuk meg alaposan, ugyanis senki sem szeretne egy koszos, garázsban tartott terméket megvásárolni.
  • Fotózzuk be és töltsük fel az elektronikai tárgyakat a Jófogásra. Töltsük ki a megfelelő adatokat és információkat az eszközről. Ha van garancia a terméken, azt mindenképpen tüntessük fel, ugyanis azt várhatóan hamarabb fogják megvásárolni.
  • Ha minél gyorsabban szeretnénk megválni a termékeinktől, akkor használjunk kiemelést is, hogy a sorban előrébb kerüljenek a hirdetéseink.

A feltöltés után már csak várnunk kell, míg a termékünkre érdeklődő érkezik. A fizetés után csak a szállítás vagy személyes átvétel egyeztetése szükséges és máris beljebb leszünk az anyagiakkal, ha a használt elektronikai tárgyak új gazdára találnak.

használt tárgyak karácsonyi ajándéknak

Ha inkább mi vásárolnánk használt elektronikai eszközöket, praktikus, ha van egy lista, hogy mire érdemes figyelnünk. Természetesen mindig bízunk az eladóban, de jobb felkészültnek lenni, főleg akkor, ha a terméket karácsonyi ajándéknak szánjuk.

Eszközök vásárlása

Ha már a vásárláson jár az eszünk, nézzük meg a listánkat, amit az eladás során írtunk. Esetleg abból vennénk újabbat vagy másfajta eszközt?

  • Nézzünk meg több hirdetést az adott terméket keresve.
    Nem szükséges leragadnunk az első sikeres találat után a keresőben, ugyanis könnyen lehet, hogy találunk sokkal jobb minőségű vagy árú terméket.
  • Járjuk alaposan körbe a termék állapotát, minőségét.
    Senki sem szeretne a karácsonyfa mellett szabadkozni az általa ajándékozott elektronikai tárgy minősége miatt, ezért amikor online vásárolunk használt termékeket, mindenképpen ellenőrizzük le az eszközt, ahogy csak tudjuk. Persze ha futárszolgálattal kérjük a csomagot, akkor is kérhetünk több fényképet az eladótól, esetleg videót a megfelelő működés bizonyítására. Ha személyesen vesszük át, akkor természetesen ezt magunk is le tudjuk ellenőrizni.

Sikeres beszerzés után még a csomagolásra kell figyelnünk, azután már csak a boldog arcok csillogó tekintete marad, természetesen a kibontás után.

bluetooth fülhallgató

Ha odafigyelünk a csomagolásra is és nem csak a karácsonyi ajándék származik másodkézből, akkor mi is a fenntarthatóság útjára léptünk. Megfontolandó, hogy a környezetünk védelme érdekében tapossuk ki a számunkra legjárhatóbb ösvényt, amivel mi is és a családunk is együtt tud élni.

Comments are closed.

Navigate