Mi a közös Horváth Évában és Varga Izabellában? 

És még Stohl Lucában, Peller Annáékban, Kollányi Zsuzsiban és Judy-ban? Egy biztos: a használt, de kreatív felújítással második életet nyerő bútorok iránt érzett szeretet. Novemberben, vándortrófeaként, egy kis időre mindegyikőjük otthonába beköltözött egy különleges fotel, szék és komód. Ez az ő újjászületésük története. 

Októberben kiderült, hogy Magyarország a használt szekrények, szekrénysorok és polcok országa, a legtöbben pedig festéssel, pácolással vagy kárpit áthúzásával, míg a bátrabbak üvegezéssel, mozaikozással vagy bőrfestéssel lehelnek új életet a használt bútoraikba. Vagyis sokan nyúlnak kreatív, „csináld magad!” eszközökhöz és módszerekhez, hogy gazdaságosan beszerezhető, egyedi darabokkal színesítsék az otthonukat. 

bútorfelújítás

Varga „Juditu” Judit DIY influencert a Jófogás bízta meg azzal, hogy találjon magának bútorkincseket, amelyek élettartamát a Facebook és Instagram közösségei által megszavazott felújítási módokkal hosszabbította meg. És alaposan dokumentálta is a folyamatokat, hogy országos szinten sokakat ösztönözhessen a fenntartható bútorfelújításra. Egy 1500 Ft-os használt faszék maszkolószalagos dizájnfestéssel, egy 1000 Ft-os, a tulajdonosa által rég megunt komód öntapadós fóliával, egy 6995 Ft-os, sokkalta szebb napokat látott fotel pedig kárpitozással és csiszolással kapott vadonatúj „ruhát”. Szinte rájuk sem lehetett ismerni, amikor a DIY szakértő végzett velük. 

székfestés

Amire nekünk már nincs szükségünk, az mások otthonaiban új életre kelhet – ez a fő gondolatiság inspirálta a kezdeményezéshez csatlakozó Varga Izabellát, Horváth Évát, Stohl Lucát, Kollányi Zsuzsit, Judy-t és Peller Annáékat is. Használt bútorok még sosem fordultak meg ennyire illusztris társaságban, és ha mesélni tudnának, ez egy olyan sztori lenne, amely mesélésekor be nem állna a szájuk. Rendkívül érdekes, ahogy a különféle élethelyzetek és lakásbelsők szerves részeivé váltak. Mintha mindig is ott lettek volna. 

komód fóliázás

Nézzétek meg ti is az „előtte” és „utána” fotókat, hogy lássátok, milyen lehetőségek rejtőzhetnek a mások számára már feleslegessé vált bútorokban és segítsetek, hogy közösen meghosszabbíthassuk a használt termékek élettartamát. A bolygónk mindenképpen hálás lesz érte. 😉

diy bútorfelújítás
bútorkincs
diy

Comments are closed.

Navigate