Ezeket szerezd be télen a babának!

Ha a hidegebb hónapokban érkezik meg a pici, érdemes előre beszerezni a legszükségesebb ruhadarabokat és kiegészítőket a számára. Ebben segít most téli kelengyelistánk!

Kisbabával otthon lenni télen egy kicsivel komplikáltabb, mint általában, hisz számos  dologra oda kell figyelnünk a pici nyugalma és egészsége érdekében. A téli babáknak többrétegű, meleg ruhákra van szükségük a kinti mínuszok ellen. Most összegyűjtöttük, milyen ruhadarabokat érdemes beszerezni, és hogy mik azok, amikkel könnyíthetjük a baba öltöztetését.

  • 5 db pamut anyagú hosszú ujjú body
    A kombidressz vagy más néven body, melegen tartja a babát, és kényelmes viselet is számára, hiszen szabadon mozoghat benne. Ráadásul ezek a ruhák fixen maradnak a pici testén, nem gyűrődnek fel. A téli időszakra a hosszú ujjú változat a legelőnyösebb.
  • 3-5 db pamut anyagú vagy kívül pamut, belül bolyhos rugdalódzó
    A rugdalózóknál szintén fontos, hogy legyenek hosszú ujjúak, és készüljünk 62-es mérettel is, mert ugyan jó lesz az első hetekben a legkisebb méret, de a babák hihetetlenül gyorsan nőnek, így felesleges nagy választékot tartani 56-os méretben.
  • 2 db vastag hálózsák az alváshoz
    Mivel ilyenkor könnyebben lehűlhet a babaszoba levegője, érdemes beszerezni egy hálózsákot, amit a pici nem rúghat le magáról az éjszaka folyamán, mégis szabadon mozoghat benne. Ebből jó, ha van kettő, hogy mosásnál, kisebb baleseteknél legyen csere. A legjobb, ha tépőzáras verziót választunk, így pillanatok alatt bepólyázhatjuk. A téli időszakban a kiságy mellé érdemes felrakni egy falvédőt is, ami a falból áradó hidegtől védi a babát. Praktikus olyat választani, amin zsebek is vannak, Így tudunk benne tárolni játékokat, babakellékeket.
  • 4 pár zokni
    Ebből nem érdemes hatalmas mennyiséget beszerezni, hiszen ilyenkor még csak a lábikók védelmét szolgálja, nem kopik és használódik el olyan gyorsan. Arra azonban figyeljünk, hogy ne legyen szoros a gumija.
  • 1-2 db pamut sapka és 1 db vastagabb sapka
    Nem árt, ha vásárolunk 1-2 darab cérna sapkát, bár ez a kinti időre nem megfelelő, viszont jól jön a szoba szellőztetésnél, vagy ha a nagy hideg miatt csak ablaknyitással tudjuk levegőztetni a babát. Emellett szükségünk lesz egy vastag, kötött verzióra is. Ebből érdemes áll alatt megkötőset választani, így nem csúszik le könnyen a fejecskéről.
  • 2 db overall vagy bundazsák
    Lehetőleg ez legyen a babaruházat legfelső rétege. A téli overall vagy bundazsák nyújtja a legjobb védelmet a hideg ellen, és egyenletes hőmérsékletet biztosít.
  • 2 pár kesztyű
  • 2 db kocsikabát vagy kardigán
    Ha hosszabb autóútra indulunk, érdemes a téli, vastag bundazsákot vagy overallt egy kívül pamut, belül bolyhos anyagból készült vékonyabb kabátra lecserélni. Így a picinek sem lesz melege, és megelőzhetjük az izzadást is, ami könnyen megfázáshoz vezethet.
  • 3-5 db babanadrág, passzés vagy talpas babanadrág
  • 20 db textilpelenka

A kisbabák öltöztetése nem egyszerű dolog, hisz olykor túlöltöztetjük, máskor pedig hideg a kezecskéje, ami arra utalhat, hogy fázik. Télen figyeljünk a megfelelő párásításra és arra, hogy ugyan kint hideg van, de nem kell feltétlenül a legvastagabb rugdalózót ráadni a picire, hiszen ezáltal izzadni kezdhet, szomjas lesz és nyűgös. Figyeljük a reakcióit, és tanuljunk közösen!

A babaruhákat és kellékeket érdemes csak szezonálisan vásárolni, semmiképpen sem fél évre előre, hiszen a picik annyira gyorsan nőnek, hogy egyszerűen nem tudhatjuk, hogy hónapokkal később mekkora ruhába és bundazsákba fognak beleférni. Vásárolhatjuk őket használtan is, ami nemcsak környezetkímélő, de igazán pénztárcabarát megoldás!

Comments are closed.

Navigate