Másfél tonna adomány egyszülős családoknak. Köszönjük, hogy segítettetek!

Rendkívüli összefogás lett az eredménye a rászoruló egyszülős családokért indított országos akciónak. Összesen több mint 1600 Jótett Csomag érkezett a Jófogás és a Foxpost adománygyűjtési felhívására, ami több száz családnak jelenthet segítséget. Köszönjük Nektek! 

Egy jótékonysági akció végén mi is lehetne annál örömtelibb probléma, mint amikor annyi adomány érkezik, hogy azok nem férnek be a támogatott alapítvány raktárába? Ezzel szembesült ugyanis Szomolányi Tímea, a TündérPakk Közhasznú Alapítvány elnöke és önkéntesei 2021. június 3-án, amikor a Jófogás és a Foxpost képviselői személyesen adták át az anyák napján indult adománygyűjtés során érkezett Jótett Csomagokat – vagyis „csupán” azok egy részét.

Az alapítványt egyébként 2016-ban hívta életre három édesanya, Szomolányi Tímea, Ajtai Bernadett és Sevcsik M. Anna. Az alapítók és a több mint 50 állandó önkéntes közös küldetése családok, gyermekek, továbbá nehéz sorsú, bántalmazó kapcsolatban élő kismamák és anyák támogatása, valamint kisebbségi roma szervezetekkel való együttműködés a hátrányos helyzetben élők integrációjának elősegítésére.

Szerencsére egyre többen érzik úgy, hogy adományozni jó! Az emberek fantasztikus összefogása a számokban is látszik, hiszen több mint 1600 Jótett Csomag érkezett, ami több száz egyszülős családnak jelenthet segítséget.

A másfél tonnánál is több jól átgondolt adomány a hatalmas segítség mellett arra is rávilágított, hogy a tudatos adományozással kapcsolatos szemléletformálás sikeresnek bizonyult, ez volt ugyanis a kezdeményezés másik célja. A használt, de jó állapotú baba- és gyerekruhákat, tartós élelmiszereket, női és férfi higiéniai cikkeket, könyveket, játékokat és iskolaszereket is rejtő csomagok tartalmát az alapítvány alapos szortírozást követően, családsegítő szolgálatokkal szoros együttműködésben juttatja el rászoruló egyszülős családokhoz.

Ám ez nem minden. A felajánlók csodás emberi hozzáállásáról tanúskodik az a számtalan kedves üzenet és szeretetteljes dekoráció is, amivel az adományokat ellátták.

A pandémia okozta nehéz időkben, talán minden eddiginél nagyobb szükség van az ilyen típusú összefogásra, és arra is, hogy felületet biztosítsunk arra, hogy ilyen kampányok létrejöhessenek. 

A TündérPakk Alapítványhoz a következő hetek során, a raktárkapacitásuk felszabadulását követően érkezik majd a Jótett Csomagok további része. Az alapítvány önkéntesei és segítői addig és azt követően is gondoskodnak arról, hogy több száz rászoruló egyszülős család helyzetének és igényének megfelelően részesülhessen a Jótett Csomagok tartalmából.

Comments are closed.

Navigate