Sportolási tippek pároknak

A sport talán nem is jutna eszünkbe, ha randi ötletekről van szó, pedig rengeteg olyan izgalmas páros mozgásforma van, ami tökéletesen megfelel a feltételeknek: közel hoz egymáshoz, különleges hangulatban zajlik, szórakoztató, és teret ad annak, hogy mindkét fél kibontakozzon. Mutatjuk a legjobb páros sportokat!

A természet az igazi romantika forrása
Párunkkal kiruccannánk valahova? Ha elmenekülnénk a város zajától, válasszuk a természetet, ahol közösen számos sportot kipróbálhatunk. Ha például egy gyönyörű folyó- vagy tópartot célzunk meg, páros kajakba szállhatunk. Ez a sport amellett, hogy a hátizmoknak és a karnak is megfelelő edzést biztosít, azt is lehetővé teszi, hogy gyönyörű környezetben, és a világtól távol élvezhetjük partnerünk társaságát.
De a kocogáshoz is sokat hozzáad az erdei környezet, a friss levegő, a madárcsicsergés és egy csobogó patak hangja. Ha pedig nagyon elfáradnánk, romantikus kis pikniket rittyenthetünk egy terebélyes fa árnyékában!

Kerüljünk közelebb egymáshoz
Vannak olyan sportágak, amik sokat segítenek abban, hogy a két fél jobban egymásra tudjon hangolódni. Ilyenek például azok a táncok, amiknél gyakran meg kell érinteni egymást, vagy éppen a csábításról szólnak, mint például a salsa vagy a rumba. A tánc persze emellett még számos jótékony hatással bír: fejleszti a tartást, és az egész testet átmozgatja.

Az akrojóga szintén remek választás lehet, ha közelebb szeretnénk kerülni társunkhoz. Itt a pár egyik fele mindig megtart, a másik pedig elengedi magát és „repül”. Ez igazi bizalom játékhoz vezet, így az egészségügyi hatások mellett, komoly mértékben építheti, szorosabbra fűzheti a kapcsolatot.

Ütős és labdajátékok, hogy kicsit újra gyerekek lehessünk
Ha a kikapcsolódás mellett, igazi versenyszellemmel is rendelkezünk, hívjuk ki partnerünket valamelyik szuper ütős vagy labdás sportra. Biztos mindenki emlékszik, mikor kisiskolásként az éppen nekünk tetsző fiút vagy lányt kihívtuk egy-egy versenyen. Az ilyen szituációt igazán vicces újrajátszani, különösen, ha még az egymással való incselkedést is bevetjük. Mutatjuk miket érdemes kipróbálni:

Squash
A fallabdázást elég egyszer kipróbálni, biztosan a rabjai leszünk! A squash egyre népszerűbb páros sport, nem véletlenül: amellett, hogy egyszerűek a szabályai, pillanatok alatt elsajátítható, így már az első alkalommal is izgalmas és élvezetes lehet! Mivel a játék sok futást igényel, alaposan edzi a lábakat, az ütögetés pedig a karjainkat erősíti.

Speedminton
Ha a tollast szerettük, akkor a speedminton, vagyis a gyorstollaslabdát imádni fogjuk! Ez az ütős sport a teniszt, a squash-t és a tollaslabdázást ötvözi magában. A titka egy különleges labda, amely közel 290 km/órás sebességre képes felgyorsulni, illetve egy alumíniumból készült ütő. Bárhol és bármikor játszhatjuk, szó szerint, ugyanis már létezik olyan verziója is, ami világít, így akár éjszaka is ütőt ragadhatunk.

Lábtenisz
Unod a strandröplabdát? Akkor a lábteniszt neked találták ki! Ez egy kifejezetten nyári sport, és szerencsére egyre több strandon találhatunk lábteniszpályát, így egyszerre szórakozhatunk és dolgozhatjuk le a plusz kilókat! A játékhoz csak egy kifeszített teniszháló és egy focilabda kell, és már kezdhetjük is!

Ha könnyed nyári kikapcsolódásra vágyunk kedvesünkkel, ne feledkezzünk el a sport adta lehetőségekről, hiszen ezeknek a mozgásformáknak nemcsak összekovácsoló erejük van, de alakunk és egészségünk is hálás lesz az új közös hobbiért! 

Comments are closed.

Navigate