Tippek babaváráshoz

Jön a pici, de úgy érzed még nincs meg minden? Íme néhány tipp, ami jól jön, ha érkezik a baba!

A hatalmas termékválaszték a babavárás előkészületeit is megváltoztatta. Míg korábban az egyszerű játékok, ágyak és babakocsik voltak a népszerűk, ma már a legvadabb eszközök is a rendelkezésre állnak, hogy megkönnyítsék a baba fejlődését. Ide tartozik például a Doodoo maci, ami az anyaméh hangjait utánozza, hogy megnyugtassa a picit, vagy a babafészek is.

Ugyan ezek az eszközök is fontosak lehetnek, de ne feledkezzünk meg az alapvető tárgyakról, amire mindig szükség lesz, ha új taggal bővül a család.

Az első és legfontosabb a kiságy. A Jófogáson számtalan színes, akár pelenkázóval kombinált kiságy közül válogathatsz, így megtalálhatod a gyerekszobához és igényeitekhez legjobban passzolót. Ha már a kiságynál tartunk, ne menjünk el a matrac mellett sem. Ma talán a kókusz matracok azok, amelyek a legjobban szolgálják a baba kényelmét. A kényelem mellett természetesen a külső is fontos lehet, ebben is van választék bőven a színestől kezdve, a mintáson át megtalálható mindenfajta matrac.

Természetesen a tisztálkodásról se feledkezzünk meg. Mára az egyszerű műanyag kádaktól kezdve, a súlymérős kádakig mindent megtalálhatunk, amit csak szeretnénk. A színük, méretük, anyaguk mind, mind eltérnek, így kedvedre válogathatsz a kádak között.

Az egészséges fejlődés és a biztonság a legfontosabb, ha egy babáról beszélünk. Éppen ezért talán már elengedhetetlen tartozék egy légzésfigyelő, ami segítségével mindig figyelemmel tudod kísérni a pici légzését, ha a baba nem vesz levegőt, a légzésfigyelő éles hanggal jelzi ezt, hogy rögtön tudj reagálni.

Ha már nagyobb korba lép gyermeked, a hosszabb séták, vagy játszóterek mindennapi programmá válnak, ezért szükség lehet egy strapabíró babakocsira. Ahogy minden babaholminál, úgy a babakocsinál is nem csak színben és méretben, hanem kialakításban is nagyon sokfélét találhatsz, például sport-, vagy ikerbabakocsi stb.

A séták után, már akár hosszabb távokat is megtehetsz a picivel, amihez sokszor autóra is szükség van, így egy biztonságos és jó minőségű babaülés mindenképp kelleni fog. 

Végül pedig, mint minden babánál, nálatok is szükség lesz játékokra, amik nem csak a szórakoztatásért felelnek, hanem segítik a baba fejlődését is. Számtalan játék létezik ma már, ami nem csak szórakoztat, hanem tanít is. A legváltozatosabb játékokért nézz szét a Jófogáson.

Ha már a játékokról beszélünk, szintén felkapott kellékek a babahinták. Ezek nem csak szórakoztathatják a babát, de meg is nyugtatják és már pici korában is megismertetik a hintázással.

Ha valami még hiányzik, vedd meg a Jófogáson!

Ha már kinőtte mindezeket a pici, add tovább! Hiszen másnak pont olyan jól jöhet majd, mint neked jött anno!

Comments are closed.

Navigate