2021-es tavaszi divat trendek

Hosszú függöny anyagok, extravagáns üveg, vagy műanyag elemek. A divat produkál szélsőségeket, hiszen ebben a műfajban minden a látványról szól. Azonban az extravagáns ruhadaraboktól függetlenül az átlagember is találhat magának olyat, amit beemelhet a ruhatárába. Nézzük milyen trendeket hoz 2021 tavasza!

A divattervezők és stylistok már 2020-ban megfogalmazzák elképzeléseiket, amik meghatározzák majd a jövő év divat trendjét. Újhullámos elemeket szinte minden évben sikerül belevinni a következő szezonba, de az is megszokott, hogy a régi korok stílusához nyúlnak vissza. Nézzük, mire számíthatunk idén tavasszal!

Visszatér a válltömés!
Negyven évvel később ismét találkozhatunk a válltöméssel. Ezek viszont még inkább oversize módon, a vállcsúcsra helyezik a hangsúlyt. Első ránézésre ez talán még annak is extrém hatást kelthet, aki a 80-as években is hordott ilyet, azonban a szélesebb csípőjű, körte alkatú hölgyeknek minden bizonnyal jól fog állni. 

Népi minták mindenhol!
Az etno stílus egészen biztosan visszaköszön 2021 tavaszára. A geometriai és különböző népi hagyományok mintáinak kavalkádja rendkívül autentikus, színes és játékos lehet. A matyó hímzés lassan, de biztosan szivárog vissza a hétköznapi viseletre is, nemcsak szoknyán, pólón, de a kiegészítők terén is.

Nem marad velünk a maci-naci, csak a kényelem
A home-office világszintű elterjedése a tervezőket is megihlette, hiszen a webkamerán sokszor csak egy elegáns és csinos ing, vagy blézer látszik. Így a nadrágok egész nyugodtan lehetnek bővebb szabásúak, túlméretezettek és extrán kényelmesek. Jellemzőek lesznek a hatalmas zsebek is. 

Hófehér csizma
Ez a stílus is egy picit retro, főleg, hogy a magasított, térdig érő fazonról van szó. Ha valakinek bejönnek a hosszú szárú csizmák, érdemes odafigyelnie, hogy milyen nadrággal vagy harisnyával hordja, mert ha nagyon sötét a szín, rövidítheti a lábakat. Így inkább a testszínű, világos árnyalat javasolt, akkor hosszabbnak tűnnek a combok.

2021 tavaszán minden a vízzöldről szól majd!
Ez lett ugyanis az évszak divatszíne. Összességében a világos, élénk színek fognak dominálni, mint például a levendula lila is, ami vidámságot és pezsgést csempészhet a hétköznapokba. A vízzöld nemcsak élénk, de remekül kombinálható szín, akár kiegészítőkön vagy ruhadarabok formájában viseljük. De kiválóan passzol majd a rózsaszín mellé, ami szintén meghatározó szín lesz. Összességében elmondható, hogy az idei tavasz divatszínei kicsit fel szeretnének rázni minket a szürke hétköznapok unalmából. Ezek az árnyalatok nemcsak felderítik arcunkat, de a vonásainkat is kiemelik!

A divat folyton megújuló trendekről szól. Mindenképpen izgalmasabbá teheti ruhatárunkat, ha az alap darabok mellé beszerzünk valami újdonságot, ami passzol a személyiségünkhöz is. De érdemes figyelembe venni a tényt, hogy a ruhagyártás az egyik legnagyobb környezetszennyező tényező ma világszerte. Ezért még ha a jelenlegi divatnak megfelelően szeretnénk is öltözködni, akkor is érdemes a használt darabok között körülnézni! Egy-egy új szerzemény mindenesetre nemcsak a megjelenésünket, de lelkünket is kétségkívül megújítja.

Comments are closed.

Navigate