4 hátborzongató halloween dekoráció házilag

Bár sokan még mindig a Mindenszentek pogány konkurenciájaként tekintenek rá, tény, hogy az október 31-én tartott Halloween hazánkban is egyre népszerűbb eseménnyé válik. Az ijesztő jelmezekről és édességvadászatról ismert ünnepkor többen tartanak házibulit, gyermekzsúrt is, így a Jófogással most összeszedtük a legjobb halloween dekorációkat házilag.

1. A legnépszerűbb halloween dekoráció: a töklámpás

A töklámpás már-már szimbolikusan is összeforrt Halloween ünnepével. A hangulatos fényt árasztó, ijesztő arcokat vagy épp különböző, művészi formákat mutató lámpások elkészítéséhez mindössze egy nagy dísztökre, egy éles késre, a kivájáshoz egy nagykanálra, majd egy mécsesre van szükség. A faragás ráadásul remek program a gyerkőcökkel, akár egy zsúr keretében is. A kisebbek a tök belsejének kivájásában, míg a nagyobbak a minta megtervezésében, szülői felügyelettel pedig a faragásban is segíthetnek. A töklámpás ráadásul nemcsak az otthonunk éke lehet, de nagyszerű halloween kerti dekoráció is. Ne habozzatok hát jó sokat készíteni és akár különböző installációkat is berendezni belőlük!

2. Halloween lámpások befőttesüvegekből

Szintén a hátborzongató este hangulatát emelhetitek, ha a kamra polcán megbújó, különböző méretű befőttesüvegeket lámpásokként hasznosítjátok újra. Ehhez először szedjétek le a címkét, a ragasztót pedig háztartási benzinnel távolítsátok el. Ezt követően alaposan mossátok el és szárítsátok meg az üvegeket.

Halloween lámpás befőttesüvegből
Forrás: Pixabay

Majd kezdődhet a kreatív folyamat: fessétek fel a sárga, narancs vagy piros háttérszínt akrilfestékkel. Ha az alapréteg megszáradt, egy fekete alkoholos filc segítségével rajzoljatok halloween dekorációs mintákat az üveg külsejére. Például töklámpást, szellemet, denevért vagy pókokat. Ehhez használhattok internetről gyűjtött, nyomtatott és körbevágott sablonokat, de a legjobb, ha teret engedtek a fantáziátoknak. Végső díszítésként köthettek fekete színű szalagot a befőttesüvegek nyakára, majd tegyetek égő teamécsest a lámpás belsejébe.

3. Halloween dekoráció papírból: a denevérfüzér

Szintén nagyszerű közös program a kicsikkel a halloween girlandok készítése. Az egyik legegyszerűbb, ha egy fekete kartonból vagy színespapírból denevérformákat vágtok ki, majd felfűzitek őket damilra vagy cérnára. A denevérek megrajzolásához használhattok internetről nyomatott sablonokat, de akár ti is megrajzolhatjátok, méghozzá úgy, hogy a papírt félbehajtátok, és a denevér felét rajzoljátok fel rá, majd két rétegben vágjátok körbe. Így a később széthajtott forma mindenképpen szimmetrikus lesz. A denevérfüzért kitehetitek a lakásban, de kiváló halloween kerti dekorációként is megállja a helyét, például a fák ágaira lógatva.

Halloween dekoráció papírból
Forrás: Pexels / Yaroslav Shuraev

4. Boszorkánytanya halloween dekoráció házilag

A boszorkányos hangulat megteremtéséhez mindössze néhány régi, antikvár könyvre, egy fekete alkoholos filcre, félig leégetett gyertyacsonkokra és némi fantáziára lesz szükségetek. A könyveket nyissátok ki véletlenszerűen és a lapokra a filc segítségével rajzoljatok ősi rúnákat, pentagrammát vagy misztikus írásokat.

Boszorkánytanya halloween kerti dekoráció
Forrás: Pexels / Joy Marino

Ezt követheti a boszorkánytanya összeállítása! A könyveket helyezzétek egymás mellé kinyitott formában, illetve gyújtsatok mellettük gyertyacsonkokat. Ha igazán elkap titeket a halloweeni kreatív energia, ne habozzatok az installációt műpókhálóval, fekete kartonból kivágott pókokkal, jósgömbbel vagy akár egy műanyag koponyával is kiegészíteni.

Comments are closed.

Navigate