5 téli divattipp kismamáknak

Nincs egyszerű dolga a kismamáknak, ha öltözködésről van szó. Különösen, ha az utolsó hónapok a téli időszakra esnek. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy milyen ruhadarabokat érdemes, erre az időszakra beszerezni.

Sokféle vélemény létezik arról, hogyan kell egy kismama ruhatárát felszerelni arra a bizonyos 5-6-7 hónapra, amikor a megszokott ruhadarabok kicsinek bizonyulnak. Egyesek szerint elég néhány mérettel nagyobb garnitúrát beszerezni, sokan pedig a kismamadivat egyre szélesebb palettájáról válogatnak. Ám akármelyik csoportba is tartozol, néhány praktikus alapelvet érdemes megfogadnod. Íme öt alap ruhadarab, ami nem hiányozhat a gardróbodból.

Kismama nadrág
Az első trimeszter végével eljön azaz idő, mikor a pocak már akkorára kerekedik, hogy aligha ússzuk meg egy kismamanadrág beszerzését. Ez nem csak esztétikailag fontos lépés, de a saját és a baba kényelme érdekében is hasznos! A leggings is jó megoldás, hiszen az egyik leghasznosabb és legkényelmesebb ruhadarab, amit kismamák számára kitaláltak. Hordható hosszabb tunikával, de akár egy pólóval is.

Kismama felső
A terhesség időszakában különösen érzékeny a bőrünk, és nem meglepő módon, leginkább a hasunkon. Ezért nem mindegy, mibe öltöztetjük. A felső anyagán túl rendkívül fontos szempont, hogy jól érezzük magunkat benne. Ne legyen túl rövid, és legyen elég bő szabású, hogy kényelmesen elférjünk benne a 9. hónap végéig, mindezt úgy, hogy közben ne lötyögjön és továbbra is jól mutasson rajtunk. Egy szóval nincs egyszerű dolgunk, ha a tökéletes darabokat keressük, azonban érdemes erre időt szakítani, ugyanis talán ez az a ruhanemű, amit leginkább stílusunkhoz alakíthatunk, és jól érezhetjük magunkat a bőrünkben.

Kismamaként is elegánsan
Több mint valószínű, hogy nem telik el úgy a kilenc hónap, hogy valamilyen különleges alkalomba bele ne futnánk. Legyen szó esküvőről, céges rendezvényről, vagy szilveszteri buliról, kell, hogy legyen legalább egy elegánsabb kismamaruha a szekrényünkben. Választhatunk bátran ilyenkor is tapadósabb ruhákat, kisestélyiket, pocakunkat büszkén felvállalva, arra azonban figyeljünk, hogy nehogy szorítson, mert az sem a magzatnak nem tesz jót, sem a komfortérzetünknek. Ha nem szeretnéd feltétlenül felhívni gömbölyödő pocakodra a figyelmet, válassz mell alatt húzott, derékban lenge tunikákat vagy egyberuhákat. Várandósság alatt sok nő, nem elégedett a testével, azonban egy-egy ilyen alkalom, jó lehetőség arra, hogy újra csinosnak érezhessük magunkat, adjuk meg a módját!

Kismamakardigánok
Akik nagyrészt ősszel-télen várandósok, javasolt 1-2 kardigánnal kiegészítenie a ruhatárát. Mivel a kismamáknak folyton melege van, a kigombolható vagy könnyen levehető kardigán nagy segítségére lesz a túlfűtött helyiségekben. Testhez simuló kismamafelsőkkel kombinálva rendkívül nőies és praktikus viseletek.

Kabát, amiben a pocak is elfér
Egy elegáns kismama meglehetősen furcsán mutat apa pufidzsekijében, pedig köztudott, hogy sok várandós ezzel a megoldással vészeli át a hidegebb hónapokat. Ha valaki esetleg nem szeretne egy kismamakabátra nagyobb összeget fordítani, tudnia kell, hogy léteznek kettő az egyben fazonú viseletek is, melyekből szülés után eltávolítható egy betét, így lapos hassal felvéve is tökéletesen áll majd rajtunk.

Nem kell túl sok ruhadarab ahhoz, hogy ebben az izgalmakkal teli időszakban is nőiesen és kényelmesen tudjunk öltözni. Csak ügyesen kell választani. Olyan különleges pillanat ez, amit ki kell használni és minden percét kiélvezni.

Comments are closed.

Navigate