A Jófogás otthon marad, #maradjotthon Te is!

Az elmúlt hetekben életünk komoly fordulatot vett és számos területen megváltozott. A járvány okozta kockázatot nem érdemes alábecsülnünk. Összegyűjtöttük néhány tanácsot, amelyek segíthetnek a vírus elleni védekezésben, és azt is, hogyan használhatod továbbra is a Jófogás szolgáltatásait kényelmesen, otthonról. 

A legtöbben arról beszélnek hova nem szabad menni, mit nem szabad és mit kötelező csinálni. Ennek ellenére sokan nem veszik komolyan az ajánlásokat. Az otthon maradás és a fertőtlenítés az egyik legjobb védekezés a koronavírus ellen. Hogy miért?

1. Fertőtleníts
Ha érintkezünk a külvilággal, a folyamatos kézfertőtlenítés, kézmosás mellett oda kell figyelnünk otthonunk tisztántartására is. Ahhoz, hogy pontosan értsük mit is jelent ez, fontos különbséget tennünk:

  • A takarítás azt jelenti, hogy a felületekről eltávolítjuk a piszkot és a kórokozókat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy el is pusztítjuk őket.
  • A fertőtlenítés viszont azt jelenti, hogy vegyszerekkel elpusztítjuk a felületen található kórokozókat. Ha takarítás után fertőtlenítünk is egy felületet, akkor azzal komoly mértékben csökkentjük a fertőzések terjedésének esélyét.

Mindez azonban csak akkor ér valamit, ha tényleg rászoktunk a rendszeres kézmosásra és arra, hogy sose köhögjünk, tüsszögjünk a levegőbe. Kerüljük arcunk érintését, főleg abban az esetben, ha nem otthon vagyunk, nehéz bizonyos reflexeket kikapcsolni, de most kimondottan figyelnünk kell erre.

2. #maradjotthon
Az otthon maradással sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük a fertőzés terjedésének sebességét. Mint minden egyénnek és a vállalatnak, így a Jófogás számára is kiemelten fontos a vásárlók és a dolgozók egészségének védelme. Cégünk munkatársai ezért otthonról dolgoznak, és biztosítják a szolgáltatások változatlan minőségét.

A Jófogás használatakor is azt javasoljuk, hogy a csomagok küldésénél és átvételénél, ha tehetitek, elsősorban a házhozszállítási lehetőségeket vegyétek igénybe. A Foxpost esetén személyes találkozás nélkül, akkor adhatjátok/vehetitek fel az automatáknál a csomagokat, amikor szeretnétek, ha pedig házhoz kéritek a rendelést – vevőként ezt a Háztól-Házig és a Foxpost opciók esetében is kérhetitek – akkor pedig ki sem kell mozdulnotok otthonról!

Természetesen szállítást végző partnereink is számos óvintézkedést elkövetnek annak érdekében, hogy a legnagyobb biztonságban működjön a csomagok adásvétele.

A Foxpost szolgáltatásnál a csomag automatás átvétel továbbra is emberi érintkezés nélkül történik, így az esetleges fertőzésveszély kockázata minimális, emellett a cég biztonsági óvintézkedéseket vezetett be:

  • Az automatákat folyamatosan tisztítják, fertőtlenítik, és minden futár rendelkezik megfelelő fertőtlenítőszerrel, emellett kesztyűben és szájmaszkban dolgoznak.
  • Távolságtartás: a futárok más emberekkel történő érintkezését minimálisra csökkentették.
  • Az autók rakterét minden nap fertőtlenítik.
  • A raktárosok és a futárok elkülönített zónákban dolgoznak, így itt sem kerülnek kontaktusba a kollégák.
  • A vevőszolgálat home office-ból működik zökkenőmentesen.

Ha házhoz kézbesítést választasz – akár Háztól-Házig, akár Foxpost esetén -, ne feledd, hogy te is hozzájárulhatsz a kockázat csökkentéséhez:

  • Csomagoláskor törekedj a maximális higiéniára
  • Csomag átadásakor/átvételekor saját tollal írd alá az átvételi dokumentumot.
  • Részesítsd előnyben a bankkártyás fizetést – ennek elérhetőségéről érdeklődj a futárnál! Ha ez nem megoldható, akkor pontos összeggel készülj!

Hirdessetek és vásároljatok ti is odafigyeléssel, mert felelősségvállalással, és közös összefogással, hamarabb túl lehetünk ezen a nehéz időszakon. És tekintsetek az otthon töltött időre pozitívan, hiszen ezt most használhatjátok arra, hogy utolérjétek magatokat a teendőitekkel és persze arra is, hogy együtt lehessetek a családdal, szeretteitekkel.

Comments are closed.

Navigate