Babalátogató ajándékok, amikkel nem lőhetsz mellé

Mindig nagy öröm, hogyha baba érkezik a környezetünkbe, de nem minden esetben találjuk el jól az ajándékot. Itt van néhány babalátogató ajándék, amivel nem lőhetsz mellé.

Tévedés, hogyha azt gondoljuk, gyerekjátékkal érkezni babalátogatóba a legjobb ötlet. Persze az első ajándékoknak mindig örülnek a csecsemő szülei, de amikor már 10 plüssfigurát és 6 csörgőt kaptak, akkor egy kicsit már csökken az újdonsült szülők lelkesedése. A következő felsorolásban olyan praktikus ajándékokról olvashatsz, amivel nem lőhetsz mellé.

újszülött baba lábacskák

Amiből nem lehet elég: Pelenka

Ha szeretnél nagyon hasznos ajándékot, akkor az első a sorban a pelenka. Nem baj, ha nem a csecsemő aktuális méretéhez illő pelenkát vásárolsz, hanem akár nagyobbat, ugyanis később is jól jön még. A napi sok-sok peluscsere mellé nagyon jó kiegészítő lehet még:

  • Pelenkázó alátét:
    Így bárhol, bármikor higiénikus környezetben tehetik tisztába a kicsit. Nagyon praktikus, ugyebár senki nem akarná olyan helyre letenni a babát, amiről azt sem tudni mikor takarítottak utoljára. Így akár az eldobható, akár a mosható pelenkázó alátétet is teszed a pelus mellé ajándékba, csak örülni fognak neki!
  • Popsitörlő:
    Minden baba szuperérzékeny, ezért a kifejezetten érzékeny bőrre készített popsitörlő is kifogyhatatlan kellék az összes pelenkázás során.
baba pelenkázás

Ruha, ruha, babaruha

Amilyen nehéz néha felöltöztetni egy kapálózó babát, annál többször kell ezt a mutatványt megtenni, főleg az első néhány hónapban. Vigyünk ruhát ajándékba a babalátogatóra, ugyanis a picúroknak sok-sok ruhára van szükségük, ahhoz, hogy az esetleges „balesetek” gyorsan megszüntethetőek legyenek.

  • Rugdalózó minden méretben:
    Nem lehet elég bodyt venni a piciknek, ugyanis minden évszakban rétegesen kell öltöztetni a babákat, így rugdalózó mindig van rajtuk. Több méretben, hosszú és rövidujjú változatban egész évben praktikusak. Szóval, ha ruhát vinnél ajándékba a babának, akkor vigyél bátran bodyt.
  • Amit ne tegyél:
    Ne vigyél ironikus feliratú rugdalózót ajándékba a csecsemőnek, ugyanis a szülők nem biztos, hogy örülni fognak és ráadják akár egyszer is a babára.
    Szintén nem érdemes vastagabb ruházatot, kabátot, cipőt vinni, mert nem tudhatod, hogy milyen stílusba szeretnék felöltöztetni a csecsemőt, így ezt inkább bízd a szülőkre.
baba rugdalózó

Ha valami cuki ajándékot vinnél

Készíts tortát a babának szánt ajándékokból. Tekerd össze a pelusokat vagy a rugdalózókat és kösd körbe egy szalaggal. Készítheted emeletesre is, így ajándékozhatsz egy aranyos ruha vagy pelustortát, aminek nagyon fognak a szülők örülni.

Kreatív ajándék babalátogatóba

Ha igazán ügyes vagy, akkor készítsd te az ajándékot, mint egy babanaplót vagy fényképalbumot.

Nincs anyuka, aki valamilyen formába ne kezdene bele egy babanaplóba. Van, aki a pici összes rezdülését feljegyzi, szóval ha az anyuka nagyon szereti a rendezett jegyzeteket, akkor ez az anyukának is szuper ajándék lesz.
A képekről ne is beszéljünk, ugyanis manapság a telefonnal nagyon egyszerű jó minőségű képeket készíteni, amit később elő lehet hívni és beletenni a fényképalbumba.
Az ilyen emlékeket a szülők mindenképpen meg fogják őrizni, ezért később te is eszükbe fogsz jutni, hogyha ránéznek. Ajándékozz egyedi, névre szóló babanaplót, fotóalbumot.

Ajándék a szülőknek

Az újdonsült szülőket sem szabad kihagyni az ajándékozás sorából. Az apukát meglepheted egy üveg borral vagy egy-két doboz sörrel. Anyukának már kicsit nehezebb a dolog. Ajándékozz inkább házi wellness kiegészítőket, például arcmaszkot, bőrradírt vagy egészséges finomságokat. Ha ismered jól az anyukát, akkor beszélj össze vele, hogy a babaszobába mi hiányzik még neki. Lehet, hogy egy szoptatós párnával fogod a legboldogabbá tenni. Sok dolgot nem kell újonnan megvenni, a használt babaszoba kiegészítőket használtan is széles körben be lehet szerezni, csak körültekintően kell eljárni.

+1 jó tanács:

Ha az anyukával és az apukával szoros kapcsolatban álltok, érdemes mélyebb beszélgetésbe is kezdeni. Lehetséges, hogy erre nem az első alkalommal kell sort keríteni, viszont a baba születése után sok minden megváltozik, így szükségük lehet egy támaszra. Ajánld fel segítségedet: nem fontos teljes lakás takarítását átvállalni a keveset pihenő szülők elől, viszont egy-egy ebéd megfőzése vagy egy felsöprés nagy ajándék lehet a csecsemő szüleinek az első időszakban.

babalátogatóban

Comments are closed.

Navigate