Halloweeni dekoráció az újrahasznosítás jegyében!

Közeleg az egyre népszerűbb Halloween! Szuper, kreatív és egyszerű ötleteinkkel pedig nemcsak lakásunkat dekorálhatjuk ki, de a környezetet is védhetjük!

A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit október 31. éjszakáján, elsősorban az angolszász országokban tartanak, azonban Magyarországon is évről évre egyre közkedveltebb. Különös, hátborzongató és egyszerre szórakoztató hangulata nem meglepő, hogy sokakat magával ragad, éppen ezért ilyenkor nemcsak a kirakatok üzletei, számos lakás is az ünnep hangulatához illő dekorációba borul. A most összegyűjtött szuper tippekkel pedig ezt mi is könnyedén megvalósíthatjuk, ráadásul az újrahasznosítás jegyében!

Pókhálós dekor
Tény, hogy a pókok legtöbbször hívatlan vendégek az otthonokban, mégis ilyenkor nem bánjuk, ha elárasztják a lakást!
Ha igazán élethű pókhálót szeretnénk készíteni, használhatunk vattát és gézt, aminek szálait húzzuk kicsit szét, és aggassuk fel a csillárra, lámpákra, dísztárgyakra, néhány helyen pedig ragasszunk a gézhez vatta darabokat, ahol sűrűbbre szeretnénk a “hálót”.
A pókok elkészítéséhez használhatunk hungarocell golyót, de akár már nem használható villanykörtéket is, amit befestünk feketére. Ezután ragasszunk rá szemeket és a lábait formáljuk meg műanyag csövekből vagy szívószálból, esetleg szövettel bevont drótból.
Az ablakra is készíthetünk pókhálós ablakdíszt. Vékony, fehér papírból vágjunk ki egy pókháló formát, ahhoz hasonló módon, mintha papírterítő készülne. A pókot fekete papírból vágjuk ki és ragasszuk a pókhálóra!

Befőttesüvegből múmia
A legtöbb háztartásba garantáltan akad néhány kiürült befőttesüveg, amik sokszor csak a helyet foglalják. Most viszont végre felhasználhatjuk őket, mégpedig egy hangulatos lámpás elkészítéséhez. Igen mutatós dekoráció lehet, ha az üveg oldalát bekenjünk ragasztóval, majd körbetekerjük gézzel vagy egyéb fehér kötszerrel, teszünk rá papírból kivágott szemeket, és máris készen van a múmia. Utolsó lépésként tegyünk bele mécsest vagy fényfüzért, így hangulatvilágításnak sem utolsó.

Pet palackból nasi adagoló
A pet palack újrahasznosítási lehetősége szinte végtelen, így nem meglepő, hogy Halloweenkor is érdemes elővenni. Készíthetünk például mutatós nasi tartót úgy, hogy levágjuk a palack tetejét. Az így kapott fél palack oldalára vágunk egy nagyobb lyukat, ez lesz a száj rész, innen lehet majd kivenni a finomságokat. Fessük le az egészet fehérrel, majd rajzoljunk rá tetszőleges arcot, a tetejét pedig fedjük be papírral, amire fonalból akár hajat is készíthetünk.

Papírhulladék
A megmaradt csomagolóanyagokat, papírhulladékot is szuper módon újrahasznosíthatjuk a Halloween jegyében. Gépírópapírból vágjunk ki szellem formákat és fekete filctollal rajzoljunk rájuk “szellemes” arcokat. Fekete papírból vágjunk ki denevér formákat, körülbelül 3-5 cm hosszan, majd ragasszuk őket fogpiszkálók tetejére. Kész is a legszuperebb ételdekor!

Frankenstein az udvarra!
Ha extrém módon elszántak vagyunk a dekorációt illetően, készítsük el saját Frankensteinünk a teraszra, a ház elé vagy a kertbe. Garantáltan nem mennek majd el mellette szó nélkül! Ehhez csupán szalmára, vagy forgácsra lesz szükségünk, illetve használt ruhákra, egy kis festékre és persze a fantáziánkra!


A legegyszerűbb, ha azzal kezdjük, hogy egy kb 2 méteres karót leütünk a földbe. Egy nadrágot kitömünk szalmával, lyukat vágunk rá és ráhúzzuk a karóra. Ezután jön a felsőtest. Egy hosszú ujjú felsőt szintén jól kitömünk, majd ezt is a karóra húzzuk. A fejnek a legjobb egy lenzsákot befogni. Miután ezt megtömtük szalmával, fordítsuk szájjal lefelé, és húzzuk rá a karó tetejére, majd a “nyakánál” kössük meg egy madzaggal. Ezután jöhetnek az extrák! Fessünk rá arcot, adjunk rá esetleg kabátot, és persze egy kalap sem árt az élethű végeredmény érdekében!

 A dekoráció alkotás szuper családi program, ráadásul számos, kidobásra ítélt holmit hasznosíthatunk újra. Csupán engedjük el fantáziánkat és alkotásra fel!

Comments are closed.

Navigate