Extrém strasszok, vad színek: 2021 várható ékszer trendjei

Minden évnek vannak extrémnek mondható divat őrületei, de a visszafogottabb stílus híveinek is lesz miből válogatni. Most utánajártunk, mi várható az elkövetkező időszakban az ékszer trendek körében.

Sok minden elmondható a mostani ékszer divatról, egy azonban talán mindenek felett áll: a stílusosság. Az új trendekkel ugyanis még nagyobb lehetőségünk nyílik az önkifejezésre. Az új modellek bemutatásával kirajzolódott, hogy manapság már nem számít milyen darabok passzolnak egymáshoz, hiszen az összkép válik lényegessé. Ez persze leginkább az extrémebb ékszerkedvelőket érinti, akik izgalmas lehetőségeket fedezhetnek fel a különböző típusú kiegészítők kombinációjával. Na de nézzük, miből is válogathatunk!

Ékszerek az arcon
A különböző gyöngyök és strasszok megjelenése az arcokon a külföldi kifutókon már idén tarolt, és szó ami szó, első ránézésre nem igazán tudjuk eldönteni, hogy az ékszerviselés eme formája szupermenővé, esetleg kissé nevetségessé teszi-e viselőjét. Egy biztos, ideje tovább gondolni a hagyományos ékszerviselés fogalmát, hiszen az arcon hordható díszek viselésének csak a képzelet szabhat határt.

Nyakpánt ékszerek
A nyakra szorosan illeszkedő láncok, vagyis chokerek divatja ismét hódít. Most leginkább két vonal figyelhető meg ezeknél a típusoktál. Az egyik a már korábban említett strasszokkal díszített variáció, a másik pedig egy letisztult, fémes hatást keltő vastag és merev pántként öleli körül a nyakat.

Golyós medálok, fülbevalók
A tervezők évről évre hozzányúlnak a geometria formáihoz, s ebből merítve ihletet, hoznak létre különböző kreációkat. Idén a gömb forma tarolt, ami azért sem meglepő, mert a gyöngyök iránti rajongás már komoly múltra tekint vissza, és évtizedek óta jelen van. Most azonban egy sokkal extrémebb formában kacsint vissza ránk ez a tökéletes forma. Legyen szó fülbevalókról vagy nyakláncokról, igazán különleges ékszerekkel találkozhatunk.

A tenger és a természetesség
Az ékszer trendek másik vonalának főbb jellegzetességei a természetes alapanyagok és színek használata. Itt kiemelkedő szerepet kapnak a tenger és homok színek. Bőr ékszerek, kövekből faragott medálok, fagyöngyök és ezek mindenféle variációja lesz az egyik vonalvezető a kiegészítőket illetően. 

Fülbevalók
A fülbevalók tekintetében szintén előnyt élveznek a strasszkövekkel kirakott darabok, de a karika formákról sem kell lemondanunk. Szintén népszerűek lesznek az egydarabos verziók, melyeknél a tervezők főleg a természetből és a geometriai formákból merítenek ihletet. Ezek igazán hangsúlyos darabok, talán ezért is elég belőlük egy pár. 

Egy biztos, a jövő tervezői egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy az ékszerek ne csak kiegészítőként, hanem az önmegvalósítás eszközeiként is funkcionáljanak. Éppen ezért ezen divatvonalak befogadásához érdemes nyitottnak lenni és bátran felvállalni stílusunkat.

Comments are closed.

Navigate