Így maradj stílusos a hidegebb hónapokban

Nőiesen öltözködni, illetve egyedi stílusunkat fenntartani talán télen a legnehezebb, ugyanis ilyenkor sokkal inkább a praktikusságra törekszünk. Most összegyűjtöttünk néhány divattippet, amivel télen is kitűnhetsz!

A hideg hónapokban általában kénytelenek vagyunk az időjáráshoz alkalmazkodni, ha nem akarunk jéggé fagyni, így ilyenkor jellemzően egy jól megválasztott télikabát és a téli kiegészítők dominálnak öltözékünkön. Ám ilyenkor is maradhatsz stílusos, néhány szuper ruhadarab beszerzésével. Bár minden évben vannak trendek, amik maradnak az előző szezonból, mindig van újítás is, amit jó észben tartani. Íme néhány divattipp, amit érdemes megfogadnod!

Sál
Akár csak tavaly, idén is az egyik legtrendibb kiegészítő az óriási sál, amiből talán a kockás mintás a legnépszerűbb. Ez a pokrócszerű kiegészítő amellett, hogy szuper meleg, szinte mindenhez jól mutat: legyen szó egy elegánsabb szövetkabátról, egy pufiról, vagy éppen egy bőrdzsekiről. Érdemes azonban tanulni néhány megkötési technikát, hogy ne mindig csak körbetekerve hordjuk, találjuk meg számunkra hogyan a legkényelmesebb.

Szoknya
A téli trend fontos része a szoknyaviselet. Az idei legnépszerűbb kialakítást pedig a gyönyörű Katalin hercegné inspirálta. A vádliig érő rakottszoknyák egyértelműen végig söpörtek a divatvilágon, és szinte minden márka gyártott a fazonnak megfelelő darabokat. Ez a szabásvonal egyszerre elegáns, nőies és praktikus is, ugyanis hossza véd minket a hidegtől.

Harisnya
Ha már szoknya, szót kell ejtenünk a harisnyákról is, ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Ha szeretnél egy kis változatosságot csempészni a megjelenésedbe, vállad be a színesebb verziókat, ugyanis a ’80-as évek hatása köszön vissza az idei harisnya trendekben, batyujában például a sárga, pink, magenta színekkel.
Persze az örök kedvencről sem érdemes megfeledkezni: egy vastag fekete harisnya nem csak jól melegít a téli hidegben, hanem passzol is bármilyen színű, vagy mintájú szoknyához. Ez lényeges, hiszen mintákból idén sem szenvedünk hiányt, visszaköszönnek ugyanis az idei divatban a tyúkláb mintás, skót kockás, vagy az állatbőr hatású anyagok is. Emellett van még egy plusz előnye a fekete harisnyának, mégpedig, hogyha fekete magassarkú cipővel viseled, akkor optikailag megnyújtja a lábad, hiszen a két fekete szín egybeolvad.

Kabát
A 90-es évek kabát trendjei divatosak maradnak idén is, és mivel a 70-es évek szabadsága is jelen lesz, visszatér a patchwork a köztudatba. Ugyan legtöbben ezt a technikát a lakberendezésből ismerik, egyértelműen utat törtek maguknak a divat világába azok a ruhák, kabátok, amik több, lehetőleg egymástól teljesen eltérő mintájú darabból vannak elkészítve.
Idén is a hosszú fazonú kabátok a nyerők, s bár a szövetkabátok kezdenek a háttérbe szorulni, a földig érő kötött pulóverek éppúgy népszerűek lesznek, mint a műbőr ruhák, de a pufi dzsekik és a steppelt változatok is gond nélkül leérhetnek a bokánkig – de a térdünkig feltétlenül.

Táska és cipő
A hűvös időben a csillogó csizmák, a fekete bokacsizmák ezüst sarokkal, valamint a kényelmesebb, lapos talpú bakancsok is trendinek számítanak idén, a csizmák hossza pedig idén is a térdünk fölé kúszik. A láncpánttal ellátott táskák hódítanak, méret tekintetében pedig a minél kisebb, annál divatosabb elve érvényesül.

A tél tehát nem azt jelenti idén sem, hogy felejtsük el stílusos és nőies öltözködést. Rengeteg opció közül válogathatunk, hogy megtaláljuk, mi a leginkább hozzánk illő. És a hideg ellen való védekezés mellett, persze a lényeg továbbra is az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Comments are closed.

Navigate