Jobb gazdi leszek videók 2.rész! – A Jófogás örökbefogadási kampánya

A ‘Jobb gazdi leszek’ kampányt azért készítette a Jófogás, hogy a menhelyen rekedt kutyusoknak segítsen szerető családra találni.

A korábbi blogban már részleteztük a kampányunkhoz készült interaktív videósorozat első három videójának a tartalmát. Földes Eszter színésznő és Korom Gábor kutyaszakértő bemutatta, hogy:

  • Mit kell átgondolni és beszerezni a kutya érkezése előtt,
  • Mivel tölti a kutya a napjait és hogyan szokjunk össze vele,
  • Hogyan legyen szobatiszta a kutyus,
  • Mi alapján fogadj örökbe kutyát?

Ha még nem láttad a videókat, mindenképpen nézd meg! Akár örökbefogadás előtt, akár után vagy már, mindenképpen hasznos tippeket kaphatsz.

Folytassuk is a 4. videóval!

Tacskó várja haza a gazdáját.

4. videó – Ösztönök

  • Az első időszakban nem szabad okot adnunk a kutyusnak arra, hogy agresszívan lépjen fel velünk, ugyanis a konfliktushelyzeteket sokszor így próbálják elkerülni.
  • A kutya helye szent. Az első időszakban ne vegyük el a játékát és ne zavarjuk, hogyha a helyén fekszik. A játékot onnan, pedig végképp ne vegyük el. Ilyenkor ne közelítsünk felé hirtelen mozdulatokkal, nagy testfelületet mutatva, így akaratunk ellenére fenyegetően léphetünk fel az új családtaggal szemben.
  • Az ételébe ne nyúljunk bele, ugyanis nem tudhatjuk, hogy milyen körülmények között jutott ételhez a kutya, mielőtt hozzánk került. Lehet, hogy meg kellett küzdenie azért, hogy élelemhez jusson. Így amit már odaadtunk neki, azt hagyjuk is, hogy nyugodtan megegye.
  • A beszoktatás alatt, ha a kutyus a helyén fekszik, ne bújjunk oda hozzá. Ha simogatni szeretnénk vagy hozzábújni, akkor őt hívjuk magunkhoz. Miután megszokta az új környezetet, ezeket lassacskán elhagyhatjuk.
Spániel pihen a helyén.

5. videó – Hol a gazdiiiii?!

  • A szeparációs szorongás nem csak az emberekre jellemző. Gyakran előfordul a kutyáknál is, ha a család nincs otthon. A legjobb, ha a megelőzésre koncentrálunk és a kialakulása után próbáljuk csak kezelni.
  • A kutya családtag és a család része. A gazdik mozgásterén kívül szükséges a négylábú családtagnak egy saját teret kialakítani, ami csak az övé és ott nem zavarja senki. Ez lesz számára az ideális pihenőhelye.
  • Nem egészséges, ha a kutyus folyamatosan egy légtérben van velünk. Fontos, hogy ne száműzésnek vegye, ha ki kell mennie a szobából. Ez egy egészséges viszony fenntartásának az eleje, ha nem tapad egész nap ránk a kutya, így a szeparáció sem fog kialakulni nála. Bár biztosan mást sem szeretne, mint játszani velünk vagy éppen szeretgetésért dörgölőzni, de így a kutyának és magunknak is megkönnyítjük a helyzetet mielőtt az kialakulhatna. Legyen olyan időpont minden nap, amikor a figyelmünk teljes mértékben rá irányul. Ez beépül a napi ritmusába és várni fogja.
  • Amikor hazaérünk a kutyus legnagyobb örömére, ne az legyen az első dolgunk, hogy megsimogatjuk. Vegyük le a cipőt, mossunk kezet és utána, ha már a kutya nyugodtan ül és vár, akkor szeretgessük meg nagyon.
  • A szeparációs szorongás kiváltója az, hogyha nem tanítjuk meg a kutyának, hogy a lakás a gazdi kiterjesztett territóriuma, amit ha el is hagy napközben, este mindig visszatér oda. Ezért fontos, hogy miután hozzánk kerül, már a legelejétől kezdve hagyjuk magára rövidebb, hosszabb időre egyedül otthon, hogy meg tudja szokni, hogy mindig haza megyünk hozzá.
A kutyus szeparációs szorongással.

A ‘Jobb gazdi leszek’ kampányunk célja, hogy segítsük az otthon nélküli állatoknak mielőbb szerető családokhoz kerülni, illetve a gazdiknak felelős állattartókká válni. Ezzel a Jófogás is helyet kínál menhelyek számára vagy magánszemélyeknek, akik örökbe szeretnének adni kisállatokat, de ezt csakis ingyen tehetik meg. Szűrjük az oldalra felkerülő hirdetéseket a szaporítóktól. Aki pénzt kér a kisállatért, az kizárólag hitelesített kennelként teheti meg.

Ha találkoznál olyannal, aki bár a hirdetésben nem kér az állatért pénzt, de telefonon vagy szóban mégis, akkor jelentsd nekünk az ugyfelszolgalat@jofogas.hu email címen.

Fogadj örökbe te is egy kutyust és varázsold széppé az életét! Cserében ő hálás, hűséges és szerető társad lesz!
Keresd az Országos Menhely térképet, hogy megtaláld a hozzád legközelebb eső állatotthont!

Comments are closed.

Navigate